detector.media
20.07.2017 19:11
Посольства країн Північної Європи та Балтії виступили із заявою до річниці вбивства Павла Шеремета
Посольства країн Північної Європи та Балтії виступили із заявою до річниці вбивства Павла Шеремета
Посольства Данії, Естонії, Фінляндії, Латвії, Литви, Норвегії та Швеції оприлюднили спільну заяву з приводу роковин вбивства журналіста Павла Шеремета, який загинув 20 липня 2016 року в Києві.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці у Facebook Посольства Швеції.

«Сьогодні, 20 липня, виповнюється рівно рік з моменту, коли журналіст та активіст Павло Шеремет загинув від бомби, закладеної в його авто. Незважаючи на те, що вже пройшло багато часу, цей шокуючий злочин досі не було розкрито і винні не притягнуті до відповідальності», - зазначається у спільній заяві.

Посольства Данії, Естонії, Фінляндії, Латвії, Литви, Норвегії та Швеції закликали всі компетентні органи влади в Україні продовжити розслідування цього злочину без зволікань та вивчити всі наявні докази.

«Детальне, чесне і прозоре розслідування і подальший розгляд справи в суді зміцнить довіру до української судової системи і правоохоронних органів та стане важливим сигналом, що напади на журналістів не залишаться безкарними в Україні», - йдеться у заяві.

Раніше Посли країн G7 («Великої сімки») до річниці вбивства Павла Шеремета оприлюднили заяву, в якій йдеться про важливість продовження розслідування обставин загибелі українського журналіста і притягнення до відповідальності винних.

Як повідомляв «Детектор Медіа», сьогодні, 20 липня, посол ЄС в Україні Хьюґ Мінґареллі закликав українську владу провести швидке та прозоре розслідування злочину. «У день цієї трагічної річниці хотів би вкотре закликати українську владу провести швидке та прозоре розслідування цього злочину. Потрібно знайти та притягнути до відповідальності винних за вчинення такого брутального злочину», – зазначив посол та додав, що довіра громадян України до правоохоронних органів неможлива без досягнення прогресу в цій справі.

Як повідомлялося, сьогодні у центрі Києва журналісти провели акцію до річниці вбивства Павла Шеремета.

Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Слідство досі не встановило ані вбивць, ані замовників злочину.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY