detector.media
20.07.2017 17:10
Керівник Нацполіції на Буковині заявив, що тримає на контролі справи щодо перешкоджання місцевим журналістам
Керівник Нацполіції на Буковині заявив, що тримає на контролі справи щодо перешкоджання місцевим журналістам
Три справи щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів перебувають на контролі начальника Головного управління Нацполіції (ГУ НП) в Чернівецькій області Сергія Пілігріма.

Про це йдеться у його відповіді на спільну заяву обласних організацій НСЖУ та НМПУ до правоохоронних органів Буковини, повідомляє видання molbuk.ua.

У листі зазначається, що у слідчих підрозділах ГУ НП в Чернівецькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях, про які йдеться у заяві журналістських організацій.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях обласні організації Спілки журналістів та Незалежної медіапрофспілки України  закликали керівників  місцевих правоохоронних органів взяти під особистий контроль справи з перешкоджанням професійній діяльності журналістів на Буковині упродовж останнього місяця.

Організації навели три приклади грубих порушень прав журналістів - інцидент 5 липня у селі Репужинці Заставнівського району, коли агресивно налаштований чоловік погрожував журналістам телеканалу «Чернівецький промінь» Олександру Докієну та Роману Пилатику, перешкоджання діяльності журналістки Галини Єреміци з боку представника ПАТ «Чернівцігаз» і випадок з погрозами фотокореспондентові «Чернівецького променя» Ігорю Константинюку на території ТЦ «Проспект».

«Спільно закликаємо прокурора Чернівецької області Олега Соболя та начальника Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області Сергія Пілігріма взяти вказані справи щодо перешкоджання діяльності журналістів на Буковині під особистий контроль, а нашу заяву вважати офіційним зверненням. Закликаємо посадовців правоохоронних органів негайно відреагувати на нашу заяву», - йшлося у спільній заяві за підписом Володимира Бобра та Миколи Кобилюка.

У СВ Чернівецького відділу поліції ГУ НП в Чернівецькій області перебувають матеріали кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.345-1 КК України, за заявою Галини Єреміци.

В СВ Шевченківського ВП Чернівецького відділу поліції ГУ НП в Чернівецькій області внесені відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 345-1 КК України, за фактом погроз фотокореспондентові «Чернівецького променю» Ігорю Константинюку.

В СВ Заставнівського ВП Кіцманського відділу поліції ГУ НП області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР прокуратурою Чернівецької області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 171 КК України, по факту перешкоджання законній професійній діяльності журналістів телеканалу «Чернівецький промінь» Олександру Докієну та Роману Пилатику.

«Матеріали вищевказаних кримінальних проваджень вивчені та заслухані на оперативній нараді при керівництві СУ ГУНП в Чернівецькій області, де визначені подальші процесуальні дії, проведення яких забезпечить прийняття законного так обгрунтованого рішення. Стан досудового розслідування у даних кримінальних провадженнях взято мною на контроль», - зазначається у листі за підписом Сергія Пілігріма.



Нагадаємо, 5 липня у селі Репуженці Чернівецької області на знімальну групу телеканалу «Чернівецький промінь» напав чоловік, намагаючись пошкодити камеру. Журналіст та оператор на прохання місцевих мешканців приїхали до села перевіряти дані про незаконний видобуток піску у кар’єрі.

Голова Заставнівської районної ради в Чернівецькій області Сергій Капіцький на зборах села Репужинці підтримав селян, які погрожували журналістам 5 липня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY