detector.media
19.07.2017 19:28
У Литві погодилися вдруге розглянути прохання про політичний притулок колишньому журналісту російського «Радіо Свобода»
У Литві погодилися вдруге розглянути прохання про політичний притулок колишньому журналісту російського «Радіо Свобода»
Департамент міграції Литви вдруге розгляне рішення про надання політичного притулку в країні російському опозиційному журналісту, колишньому співробітнику «Радіо Свобода» Євгену Титову.

Про це повідомляє портал Newsroom.

Євген Титов написав листа голові Департаменту міграції Литви з пропозицією відкликати скаргу в суд, якщо Департамент погодиться ще раз розглянути його прохання. Департамент погодився з пропозицією журналіста переглянути рішення про можливість надання йому притулку «у зв’язку з новими обставинами».

Журналіст сказав, що задоволений рішенням Департаменту. Також він зазначив, що не хоче звинувачувати службу міграції, бо цілком можливо, що не тільки вони, а й він допустив помилки в спілкуванні з ними. «Я ж не фахівець у цих справах. Можливо, я щось не так сказав під час інтерв'ю, не на тому зробив акцент, не подав необхідні документи. Нюансів може бути багато», - сказав Євген Титов. Зараз журналіст готуватиме новий пакет документів для подачі прохання.

МЗС Литви підтримує прохання журналіста і ще при першій подачі документів зазначило, що в разі повернення Титова в Росію, швидше за все, його безпека опиниться під загрозою.

Newsroom нагадує, що тільки за останні кілька тижнів кремлівські пропагандистські мас-медіа кілька разів «пройшлися» по Євгену Титову, поставивши йому в провину нашумілий репортаж з Вільнюса про кремлівського пропагандиста Бузаладзе, активну участь в недавно створеному в Литві Російському Європейському Русі, що об'єднав системних критиків путінського режиму, і підтримку литовців в боротьбі проти поширення МЗС РФ і кремлівськими пропагандистами брехні про «лісових братів». Пропагандисти навішують журналісту традиційні для всіх критиків режиму Путіна ярлики, стверджуючи, що він є ворогом Росії. Їх репортажі і публікації, що стосуються журналіста, є нічим іншим як цькуванням і підбурюванням до вчинення неправомірних вчинків щодо журналіста, зазначає видання. Також Євгену Титову погрожують розправою і проклинають в стилі сталінсько-путінської пропаганди.

«Укрінформ» повідомляє, що Євген Титов виїхав з Росії в 2016 році через погрози. Департамент міграції МВС Литви відмовив йому в політичному притулку, потім це рішення підтвердив Окружний суд Вільнюса. Пізніше журналіст подав апеляцію до Верховного суду Литви.

Євген Титов співпрацював з «Радіо Свобода» з 2007 по 2016 рік. Він висвітлював теми, пов'язані з порушенням прав людини у Краснодарському краї. 2015 року «Радіо Свобода» повідомляло про спробу нападу на Титова, що стався після відвідин ним будівництва моста в анексованому Криму. У зв'язку з цим журналіст переїхав до Литви. У разі відмови в наданні притулку в Литві журналіста депортують до Росії.

На фото - Євген Титов

Фото: Newsroom

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY