detector.media
18.07.2017 12:58
Антон Геращенко розповів, чому затягується розслідування вбивства Бузини
Антон Геращенко розповів, чому затягується розслідування вбивства Бузини
За словами помічника глави МВС, слідство вимагає від Google і Facebook розкрити дані можливого листування між підозрюваними і вбитим

Розслідування вбивства Олеся Бузини затягується через проведення складних експертиз.  

Про це розповів радник очільника Міністерства внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко в інтерв'ю виданню «Гордон».

«Слідство через суд звернулося до компаній Google і Facebook, що буває дуже рідко в нашій країні, з вимогою розкрити дані можливого листування між підозрюваними і Олесем Бузиною. На сьогоднішній момент слідство вважає, що ці два молодики вбили Бузину, швидше за все, виходячи з мотиву особистої ненависті або бажання прославитися, за принципом, так би мовити, залишити свій слід в якийсь історії», - розказав пан Геращенко.

«Загальновідомо, що півтора роки тому слідство запросило рішення Печерського суду (воно є в інтернеті) про розкриття даних Facebook-акаунтів підозрюваних. Наразі я не володію інформацією, чи були вони отримані, але те, що інших підозрюваних у цій справі немає, - це факт», - додав радник глави МВС.

Нагадаємо, публіцист Олесь Бузина був вбитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі свого будинку по вулиці Дегтярівській. Підозрювані у вбивстві Андрій Медведько і Денис Поліщук були затримані 18 червня 2015 року після того, як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про розкриття вбивства.  

Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і неодноразово його продовжували. Наприкінці 2015 року вони перебували під домашнім арештом, а з весни 2016 року стосовно них припинили застосування запобіжного заходу, пов'язаного з обмеженням волі.

12 липня Прокуратура Києва повідомила, що на підставі ухвал Печерського районного суду Києва в рамках розслідування кримінального провадження за фактом вбивства Олеся Бузини експертами здійснено примусовий відбір біологічних зразків у підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

Станом на серпень 2016 року ГПУ не мала резултатів ДНК-тестів підозрюваних.

24 травня 2017 року стало відомо, що у справі про вбивство Бузини підозрюваних Андрія Медведька і Дениса Поліщука переведено у розряд обвинувачених.

27 червня адвокат обвинувачених Сергій Войченко повідомив, що прокуратура міста Києва завершила досудове розслідування стосовно Андрія Медведька та Дениса Поліщука, обвинувачених у вбивстві публіциста Олеся Бузини.

Фото: 112.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY