detector.media
18.07.2017 11:52
На студії Довженка знімають фільм про Петлюру
На студії Довженка знімають фільм про Петлюру
На студії імені Довженка знімають фільм «Таємний щоденник Симона Петлюри», що фінансується Конгресивним комітетом Америки та Україною

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Стрічка охоплює останні роки життя Петлюри в еміграції, а прийом написання щоденника переносить глядачів із Парижа в Україну, до подій та дійових осіб того короткого періоду УНР, коли Україна здобула, та не змогла втримати незалежність.

«Драматургія так збудована, що оцей щоденник нам дозволяє повертатися повертатися в спогади, у те, що відбувалося в Україні, і в той же час розкриває причини, чому все ж таки відбулася поразка, чому Петлюра був змушений зі своєю армією емігрувати. Історія йде, як по спіралі, вона повторюється. Тому, я би сказав, що цей фільм певною мірою – попередження для нас сьогодні. Щоб, не дай Боже, не повторилося те, що відбулося, власне, з Українською Народною Республікою», – розповів режисер, гендиректор кіностудії імені Довженка Олег Янчук.

За його словами, за радянські часи інформації про Петлюру було обмаль і з з нього зробили «погромника, терориста, бандита»: «Якраз цим фільмом ми хочемо довести, що це було не так».

Половину кошторису стрічки профінансувала держава, решту зібрав Український конгресовий комітет Америки. Завдяки його спонсорським пожертвам було знято і попередні історичні фільми режисера «Атентат», «Нескорений» та «Владика Андрей».

 Нагадаємо, у Києві, на території військового комісаріату Печерського району, знімають короткометражний фільм «Філіжанки по колу», яка стала одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Участь у зйомках беруть реальні співробітники військкомату, учасники АТО та волонтери.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY