detector.media
17.07.2017 18:01
Film.ua назвала шість своїх «великих екранізацій», які вийдуть в кінотеатрах України до 2020 року
Film.ua назвала шість своїх «великих екранізацій», які вийдуть в кінотеатрах України до 2020 року
17 липня, в перший день роботи Літнього кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) Film.ua Group та UFD представили лінійку кінотеатральних проектів компаній Kinorob та Animagrad, що входять до Film.ua Group.

Про це повідомляє прес-служба Film.ua.

До лінійки увійшли шість повнометражних фільмів, релізи яких вийдуть з 2017 по 2020 роки. Більшість із них є екранізаціями творів української та світової літератури. Зокрема були представлені стрічки «Сторожова застава», «Захар Беркут», «Анна Київська», «Гарет Джонс» (виробництво компанії Kinorob) і анімаційні повнометражні фільми «Викрадена принцеса» та «Мавка. Лісова пісня» (виробництво студії Animagrad).

Під час презентації були представлені робочі матеріали і новий трейлер фільму-фентезі «Сторожова застава», знятого за мотивами однойменного роману українського письменника Володимира Рутківського. Прем'єра картини запланована на 12 жовтня 2017 року, а реліз другого трейлера в кінотеатрах та в мережі відбудеться в серпні.  Наразі здійснено попередні продажі стрічки «Сторожова застава» у Францію, Італію, Іспанію, Японію, Південну Корею, Індію, Пакистан, Шрі-Ланку, Непал, тривають перемовини з Китаєм, Німеччиною, Польщею та країнами Латинської Америки. Співпродюсером картини є Новий канал, що забезпечує фільму маркетингову підтримку медіагрупи StarLightМеdia.  Прокатник стрічки в Україні — UFD.

На презентації були продемонстровані робочі матеріали та кілька епізодів повнометражного анімаційного фільму «Викрадена принцеса» та кілька епізодів мультфільму. Прем'єру трейлера в мережі і в кінотеатрах - у вересні 2017 року, старт прокату — 7 березня 2018 року. На цей момент анімаційний фільм проданий більш ніж на 20 територій, серед яких країни Європи (Польща, Болгарія, Німеччина, Швейцарія, Естонія, Латвія, Литва) і Азії, в тому числі - Китай і Південна Корея. В Україні попередній продаж відбувся на Новий канал. Дистриб’ютор в Україні — UFD.

Окремо були представлені проекти в процесі  розробки: фільми «Захар Беркут» (за мотивами однойменної повісті класика української літератури Івана Франка, режисер Ахтем Сеітаблаєв) і «Анна Київська» (екранізація французького роману Жаклін Доксуа «Анна Київська. Королева Франції» про долю доньки київського князя Ярослава Мудрого і дружини французького короля Генріха І).  Режисером спільного франко-українського фільму буде триразовий лауреат премії «Сезар» за операторську роботу Ів Анжело, оператором — українець Сергій Михальчук, володар численних призів і нагород, в тому числі «Срібного ведмедя» Берлінського кінофестивалю.  

Також в розробці перебуває історичний трилер «Гарет Джонс» - історія відомого британського журналіста, який, незважаючи на смертельну небезпеку, намагався донести до світової спільноти правду про Голодомор.  Розслідування Гарета надихнули британського письменника Джорджа Орвелла написати повість-антиутопію «Скотоферма»(Animal Farm).  Історію про Гарета Джонса зніматиме відома польська режисерка Аґнєшка Голланд (номінантка на премію «Оскар», BAFTA і володарка «Срібного ведмедя» Берлінале 2017).

Відбулась також національна прем'єра першого тизера повнометражного анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня»: відео представили продюсери проекту Ірина Костюк і Анна Єлисеєва, режисер фільму Олександра Рубан і художниця по костюмах Ольга Навроцька.  Європейська прем'єра тизера пройшла в червні цього року на кіноринку анімаційного контенту MIFA в рамках Анімаційного фестивалю в Ансі (Франція).  У мережі відео буде доступне з 18  липня, а кінотеатральний реліз тизера відбудеться 27 липня за підтримки UFD.

Нагадаємо, усі згадані проекти виробляються за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Читайте також «Ткаченко и Созановский рассказали, где они будут через год».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY