detector.media
17.07.2017 16:22
У Черкасах журналісти запропонували заснувати премію імені Василя Сергієнка
У Черкасах журналісти запропонували заснувати премію імені Василя Сергієнка
Журналіста, майданівця, громадського активіста 58-річного Василя Сергієнка викрали 4 квітня 2014 року з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині, катували та вбили

Черкаські журналісти і активісти запропонували заснувати для журналістів-розслідувачів премію імені Героя Небесної Сотні, журналіста та поета Василя Сергієнка.

Про це повідомляє  vikka.ua з посиланням на запропонований проект.

Окрім вшанування пам’яті Василя Сергієнка, конкурс має на меті популяризацію журналістських розслідувань, а також виявлення та заохочення журналістів, блогерів, які розслідують злочинні корупційні діяння місцевих еліт.

Пропонується встановити п’ять номінацій, кожна з яких присуджується на загальноукраїнському та регіональному рівні: краще розслідування в інтернет-ЗМІ; краще розслідування у друкованому ЗМІ; краще ТБ-розслідування; розслідування громадськими активістами, блогерами; гран-прі від організаторів конкурсу.

Як писав «Детектор медіа», 4 квітня 2014 року невідомі викрали журналіста Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі.

У жовтні 2015 року начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста, майданівця, громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка викрали, катували та вбили дві групи бандитів з Києва.

У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. 

У травні 2017 року у Києві правоохоронці затримали ще одного з підозрюваних в організації викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка.

17 травня у Придніпровському районному суді Черкас було задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, про обрання організатору викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка запобіжного заходу взяття під варту.

31 травня у Черкасах підозрюваного в організації вбивства журналіста Сергієнка Вадима Мельника звільнили і знову затримали.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY