detector.media
17.07.2017 10:31
Поліція розслідує напад бурштинокопача на журналістів «Четвертої влади»
Поліція розслідує напад бурштинокопача на журналістів «Четвертої влади»
На Рівненщині поліція відкрила кримінальне провадження за перешкоджання професійній діяльності журналістам видання «Четверта влада», на яких у червні напав нелегальний бурштинокопач

Про це повідомляє «Четверта влада».

Як зазначено на сайті, у червні, неподалік села Соломир у Зарічненському районі, один з бурштинокопачів перешкоджав діяльності журналістів «Четвертої влади» Дмитра Бондара та Інни Білецькцій. Чоловік намагався відібрати техніку та вибити телефон з рук журналістки. Рівненські журналісти заяв у поліцію не писали.

«В поліції Рівненщини з власної ініціативи відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.171-ї Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів: «Незаконне вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку із своєю професійною діяльністю, незаконна відмова у доступі журналіста до інформації, незаконна заборона висвітлення окремих тем, показу окремих осіб, критики суб’єкта владних повноважень, а так само будь-яке інше умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності»)», – повідомляє видання.

Відповідальність за цією статтею передбачає штраф до п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Журналістів поки не викликали для дачі свідчень.

Нагадаємо, журналіст «Четвертої влади» Ігор Горбач двічі звертався із запитом щодо доступу до публічної інформації до Волинської обласної ради, щоб дізнатися коли і скільки разів голова облради Ігор Палиця скористався своїм правом на щорічну оплачувану відпустку, відпустку без збереження заробітної плати та коли і скільки часу перебував у відрядженнях та не виходив на роботу у зв’язку з хворобою. А також які виплати йому здійснювали за це з часу обрання його на посаду. Зрештою журналіст подав на облраду до суду.

14 липня журналістка «Громадського радіо» та видання «Четверта влада» Аріна Крапка(Ірина Мусій) заявила, що їй погрожує екс-поліцейський Володимир Сокол через соціальну мережу Facebook.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY