detector.media
15.07.2017 13:52
У газеті «Вести» кажуть, що не виправдають сподівань Генпрокуратури
У газеті «Вести» кажуть, що не виправдають сподівань Генпрокуратури
Головний редактор газети «Вести» Оксана Омельченко стверджує, що причина обшуків в редакції – низка резонансних публікацій, пов’язаних із діяльністю військової прокуратури й особисто Анатолія Матіоса

Головний редактор газети «Вести» Оксана Омельченко заявила, що владі не вдасться припинити вихід газети.

Про це вона сказала в інтерв’ю Радіо Свобода.

Як повідомляв «Детектор Медіа», в п’ятницю, 14 липня, заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос висловив сподівання, що завдяки розкриттю схеми фінансування газета «Вести» з 14 липня не фінансуватиметься і не виходитиме.

«Він може розповісти, що я в нього взяла мільйон доларів чи будь-що. Заяви пана Матіоса дуже складно коментувати. Проведена сьогодні спецоперація не лізе в жодні ворота. Бракувало хіба вертольотів для затримання «особливо небезпечних журналістів», – зазначила пані Омельченко.

За словами Оксани Омельченко, «причина обшуків – низка резонансних публікацій, пов’язаних із діяльністю військової прокуратури й особисто Матіоса».

Нагадаємо, на брифінгу в п'ятницю, 14 липня, заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що медіа-холдинг «Вести» фінансується з коштів від надання в користування тисячі залізничних вагонів.

«Сподіваюся, що з сьогоднішнього дня одна тисяча вагонів, вартість яких становить близько 40 млн доларів, вже не будуть приносити дохід для безкоштовного розповсюдження такої гарної газети, як «Вести» та інших фейкових сайтів», – сказав Матіос.

Він підтвердив інформацію про обшуки в редакції видання, але наголосив, що журналісти холдингу не обшукуються і не є фігурантами кримінального провадження.

Як Анатолій Матіос, так і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджують, що можливе припинення діяльності медіа-холдингу «Вести» пов'язане не з журналістськими матеріалами, а виключно з непрозорою процедурою його фінансування.

На фото: Оксана Омельченко

Фото: Вести Украина

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY