detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
15.07.2017 12:53
В Одесі стартував 8-й Одеський міжнародний кінофестиваль (ФОТО)
В Одесі стартував 8-й Одеський міжнародний кінофестиваль (ФОТО)
Учора, 14 липня, в Одеському національному академічному театрі Опери та Балету відбулася урочиста церемонія відкриття Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), що цього року проходить увосьме.

На розгляд відбіркової комісії ОМКФ було подано 911 фільмів із 81 країни світу – це рекордна кількість надісланих на фестиваль кіноробіт. Понад 100 із них буде показано в чотирьох конкурсних та семи позаконкурсних програмах.

«Вісім – це магічна цифра. Це знак нескінченності. За вісім років Одеський кінофестиваль став найвагомішою кіноподією не тільки України, а і всієї Східної Європи. 911 заявок в цьому році, 81 країна, 5 континентів. Це рекорд. Ми отримали 265 фільмів до участі в національному конкурсі. Це також значна цифра, яка говорить про те, що українське кіно розвивається, стає більш сильним, набирає обертів. Для нас всіх це тільки початок», – зазначила на урочистій церемонії відкриття президент ОМКФ Вікторія Тігіпко.

Вікторія та Сергій Тігіпко

Рекордною також стала кількість українських стрічок, що будуть продемонстровані протягом тижня в рамках Одеського кінофестивалю, – це 48 робіт вітчизняних режисерів. Із них до конкурсної програми увійшли 23 – 6 повнометражних і 17 короткометражних. Два українські фільми - «Рівень чорного» Валентина Васяновича та «Січень-березень» Юрія Речинського – увійшли і до національного, і до міжнародного конкурсів фестивалю.

«Цього року під час Одеського кінофестивалю під час різних програм буде показано 48 українських стрічок. Це безперцедентна кількість, і це не означає, що програма стала слабшою, це говорить про те, що українське кіно по-справжньому розправило плечі і є на шляху до того, щоб відродити ту велич, яка була від самого початку зародження мистецтва кіно. Важливу роль у цьому процесі, звісно, відіграє Одеський кінофестиваль», – сказав голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Він також зачитав офіційне привітання від міністра культури України Євгена Нищука.

Пилип Іллєнко з дружиною, програмний консультант ОМКФ Алік Шпилюк, генеральна продюсерка ОМКФ Юлія Сінькевич

Організаторам фестивалю зі сцени Одеського театру опери та балету також подякували голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський і міський голова Геннадій Труханов. 

Із гумористичним привітанням виступив сатирик Михайло Жванецький.

Михайло Жванецький

Яніна Соколова

Церемонію провели акторка та телеведуча Яніна Соколова та телеведучий Олег Панюта.

Музичним гостем відкриття фестивалю став гурт Dakh Daughters.

Під час церемонії ведучі згадали про Олега Сенцова, який відбуває 20-річний термін за незаконним звинуваченням у тероризмі – 13 липня режисеру виповнився 41 рік.

Після офіційної частини відкриття 8-го ОМКФ було продемонстровано французько-бельгійську стрічку «Щоб бути впевненим» Карін Тардьє. Фільм особисто представили режисерка та композитор Ерік Слаб’як.

Dakh Daughters

Директор "Медіа Група Україна" Євген Лященко та директорка каналу "Україна" Вікторія Корогод

Актор Богдан Юсипчук із супутницею

Акторка Римма Зюбіна

Юлія Сінькевич і програмний директор ОМКФ Антельм Відо

Актор Олексій Тритенко

Кінопродюсер Іраклій Макацарія (Грузія)

Телеведуча Олеся Нікітюк

Актори Поліна Логунова та Дмитро Ступка

Нагадаємо, один із найбільших українських кінофорумів – Одеський міжнародний кінофестиваль –  триватиме до 22 липня.

Із програмою та складом журі можна ознайомитися за посиланням.

Про найцікавіші, на думку українських кінокритиків, стрічки цьогорічного фестивалю – в опитуванні «Детектора медіа».

Детальний розклад сеансів – на офіційному сайті ОМКФ.

 

Фото: oiff.com.ua, прес-служба МГУ

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY