detector.media
14.07.2017 19:40
Джемілєв зареєстрував у Раді законопроект про державну підтримку політв'язнів Кремля
Джемілєв зареєстрував у Раді законопроект про державну підтримку політв'язнів Кремля
Народний депутат сподівається, що восени парламент його розгляне і ухвалить

Народний депутат України, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вніс до Верховної Ради законопроект про визнання політв'язнями осіб, позбавлених волі за політичними мотивами за рішенням органів влади Росії, а також умови і порядок надання їм державної соціальної допомоги та пільг.

Про це повідомив пан Джемілєв на своїй сторінці у Facebook.

«Вніс на розгляд Верховної Ради України проект Закону про визнання політичними в'язнями осіб, позбавлених свободи з політичних мотивів за рішенням органів влади Російської Федерації, та умови і порядок надання їм державної соціальної допомоги та пільг (реєст. номер 6700 від 13.07.2017), розроблений у співавторстві з Міністром з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадимом Чернишом», - написав він.

Мустафа Джемілєв висловив сподівання на те, що восени народні депутати України розглянуть і ухвалять цей закон і таким чином імплементують в законодавство України відповідні норми міжнародного права щодо осіб, визнаних політичними в’язнями. «І головне, наші політичні в'язні, їх родини матимуть підтримку від держави», - додав пан Джемілєв.

Як повідомляв «Детектор Медіа», секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у День пам'яті жертв політичних репресій заявив, що завдання української сторони полягає в тому, щоб усі українці, які утримуються в російських в'язницях, повернулися на батьківщину. Він згадав прізвища українських політв’язнів, які перебувають за гратами в РФ - Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY