detector.media
14.07.2017 12:25
Військова прокуратура та Нацполіція проводять обшуки в редакції «Вести» та інших приміщеннях Клименка (ДОДАНО ВІДЕО)
Військова прокуратура та Нацполіція проводять обшуки в редакції «Вести» та інших приміщеннях Клименка (ДОДАНО ВІДЕО)
Сьогодні, 14 липня військова прокуратура разом із Національною поліцією проводить обшуки в приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку

Про це  повідомляє «Українська правда» з посилання на заступника генпрокурора – головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

«Ми проводимо комплекс обшуків майна і приміщень, які належать Клименку. Проводимо спільно з Нацполіцією, – зазначив він. – Це вже друга хвиля».

Він уточнив, що обшуки проводяться в офісних приміщеннях, які належать компанії «Юнісон» – не лише в офісних приміщеннях «Гулівера» в центрі Києва, а і за іншими адресами.

Обшук також проводиться і в редакції газети «Вести». Про це повідомляється на сайті видання.

«До редакції газети "Вести", сайту і радіо прийшли представники нацполіціі і військової прокуратури. Під ТЦ Гулівер був помічений головний військовий прокурор Анатолій Матіос», – йдеться в повідомленні «Вестей».

Про обшуки також повідомив на своїй сторінці у Facebook шеф-редактор «Радио Вести» Андрій Блинов.

Згодом пан Матіос на своїй сторінці у Facebook повідомив, що обшуки проводять головна військова прокуратура спільно з Департаментом захисту Нацполіціі та спецпідрозділом «Корд» у справі «злочинноі організації Януковича-Клименка».

За його словами, робота журналістів «Радио Вести» та групи компаній «Юнісон» продовжується.

За неофіційними даними, власником медіахолдингу «Вести Украина» є колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко, але за документами він не є ані власником, ані кінцевим бенефіціаром. Керівником медіахолдингу є Ольга Семченко, колишня прес-секретар Олександра Клименка.

Нагадаємо, з 2015 року податківці розслідували справу про ухилення ТОВ «Вісті мас-медіа» (компанія – колишній засновник і видавець газети «Вести») від сплати податків на суму 17,8 млн грн. У липні 2015 року Ігорю Гужві як колишньому керівнику ТОВ «Вісті мас-медіа» було винесено повідомлення про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 212 ККУ (ухилення від сплати податків).

29 липня 2015 року стало відомо, що Ігор Гужва звільнився з посади головного редактора газети «Вести» та залишив медіахолдинг «Вести Украина», власником якого він себе називав, продавши свою частку корпоративних прав.

Нині справа розглядається у Вищому адміністративному суді.

Фото: «Вести»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY