detector.media
13.07.2017 13:53
Дональд Туск закликав звільнити Олега Сенцова і всіх політв’язнів, яких утримують в Криму і Росії
Дональд Туск закликав звільнити Олега Сенцова і всіх політв’язнів, яких утримують в Криму і Росії
Президент Європейської ради також через ЗМІ привітав українського режисера з днем народження

Президент Європейської ради Дональд Туск закликав Кремль звільнити незаконно ув’язнених українців.

Про це він заявив на прес-конференції за підсумками саміту Україна-ЄС, повідомив кореспондент «Європейської правди».

«Закликаю невідкладно звільнити як Сенцова, так і всіх політичних в’язнів, що утримуються в Криму та в Росії», - заявив пан Туск.

Дональд Туск також передав через ЗМІ Олегу Сенцову привітання із днем народження.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 13 липня українському режисеру Олегу Сенцову, засудженому в Росії до 20 років, виповнюється 41 рік. Президент України Петро Порошенко через дипломатів передав йому книгу Андрія Сахарова «Спогади».

В Одесі 13 липня покажуть фільм «Процес: російська держава проти Олега Сенцова» та проведуть акцію «Напиши побажання». Фільм можна буде подивитися у «Зеленому театрі», а акція пройде у Стамбульському парку.

У Києві на оглядовому майданчику в Маріїнському парку біля режисерського крісла активісти зберуться, щоб зачитати привітання ув'язненому режисерові, пригостити охочих іменинним тортом і підписати Олегу Сенцову вітальні листівки.
Нагадаємо, Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка до списку політв'язнів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY