detector.media
13.07.2017 09:13
НСЖУ засуджує продаж прес-карток та застерігає від їх використання
НСЖУ засуджує продаж прес-карток та застерігає від їх використання
На одному з порталів приватних оголошень з’явилася пропозиція шахраїв оформлення «прес-картки міжнародного зразка» без досвіду журналістської діяльності. Автор оголошення запевняє, що з цим документом нібито можна безоплатно відвідувати європейські музеї і навіть «простіше влаштуватися на роботу». Коштує такий «документ» 1200 грн або 2000 грн – в залежності від терміну дії (один чи два роки)

Про це йдеться в релізі НСЖУ.

Як випливає з інформації на сайті, йдеться не про міжнародну прес-картку, а про схожий на посвідчення журналіста англомовний документ.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко засуджує продаж прес-карток та застерігає від їх використання.

«Ми засуджуємо будь-які спроби зловживання посвідченням журналіста. Міжнародна прес-карта справді корисна для тих, хто їде у службових справах за кордон і підтверджує професійний характер діяльності людини. Документ визнається владою багатьох країн світу як посвідчення журналіста, яке забезпечує безперешкодний доступ до подій, що становлять громадський інтерес. В європейських країнах є деякі преференції для власників таких прес-карток – зокрема, безкоштовне відвідування музеїв, спортивних та культурних заходів. Кожна картка має порядковий номер, який можна перевірити по базі Міжнародної федерації журналістів», – прокоментував він.

За інформацією НСЖУ, міжнародна професійна картка журналіста (International Press Card) видається Міжнародною федерацією журналістів (МФЖ) з 1954 року спільно з національними спілками журналістів – членами МФЖ.   Картку може бути видано лише членам спілки, яка входить до федерації і тільки тим членам, які є професійними журналістами і які офіційно звернулись із заявою про видачу картки. Строк дії Міжнародної професійної картки журналіста, виданої НСЖУ, складає два роки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY