detector.media
Мар'яна Олійник
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
12.07.2017 19:41
Колектив телеканалу Business відправили у примусову відпустку, зарплатню заборгували за три місяці (ОНОВЛЕНО)
Колектив телеканалу Business відправили у примусову відпустку, зарплатню заборгували за три місяці (ОНОВЛЕНО)
Востаннє співробітники отримали гроші наприкінці травня – за березень

На телеканалі Business, схоже, склалася критична ситуація.

Про це «Детектору Медіа» розповів колектив каналу.    

З 1 липня колектив, відповідальний за ефір, змушений був піти у відпустку в зв'язку з відсутністю грошей. Йдеться про дев’ять осіб: чотири ефірних інженери, два програмних редактори і три інженери, які відповідають за роботу телевізійного обладнання. 

Наразі роботу телекомпанії підтримують запрошені сторонні люди (за словами спірозмовників «Детектора Медіа», некомпетентні в цих питаннях, що призводить до порушення ліцензії), в ефірній апаратній почали займатися ефірним плей-листом.

Проблеми, розповіли працівники телеканалу, почалися ще в квітні 2016 року. Випуски новин і програм припинилися. Були скорочені всі журналісти, режисери, оператори. Залишилися двоє журналістів, які робили ноукоменти для закриття дірок в ефірі.

Із серпня 2016 року ті, хто залишився на телеканалі, працювали без належного офіційного оформлення.  

Після нового року почалися затримки по зарплатах і ще одна хвиля скорочень. Відбулася заміна керівного складу, новим генеральним директором стала Анна Коляда. На першій зустрічі з колективом вона пообіцяла вчасно платити зарплату і почати розвиток каналу. Але ні розвитку, ні зарплати колектив не побачив.

Останню зарплатню людям виплатили за березень в кінці травня. Після цього від керівництва надходили прохання потерпіти ще трохи і обіцянки ось-ось видати зароблене. Але жодних виплат співробітники каналу так і не дочекалися.

Цікаво виглядає і сайт телеканалу. Зокрема сьогодні, 12 липня, на ньому з'явилася одна новина, поставлена о 9 ранку...   

«Детектор Медіа» намагається зв’язатися з гендиректором каналу Анною Колядою, щоб почути її коментар до ситуації.  

Як повідомляв «Детектор Медіа», з медіахолдингу УМХ, що належить бізнесменові-втікачеві Сергію Курченку, масово звільняються працівники. Медіахолдинг залишила більша частина команди одного з найбільших сейлз-хаузів країни Digi Media, а також інтернет-проектів bigmir.net.  

Колишні співробітники пояснюють звільнення великими затримками зарплат. Керівництво своєю чергою розповідає про перезавантаження і оптимізацію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY