detector.media
12.07.2017 15:00
У Києві до дня народження Сенцова проведуть серію акцій
У Києві до дня народження Сенцова проведуть серію акцій
13 липня у Києві активісти проведуть акції до дня народження українського режисера Олега Сенцова, засудженого у РФ до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Так, о 13:00 на оглядовому майданчику в Маріїнському парку біля режисерського крісла активісти зберуться, щоб зачитати привітання ув'язненому режисерові, пригостити охочих іменним тортом і підписати листівки Сенцову.

З 19:00 до 22:00 в київському «Кримському домі» відбудеться показ документального фільму Аскольда Курова «Процес» про режисера Олега Сенцова з обговоренням картини після перегляду.

Крім того, з 20:00 до 22:00 у громадському парку Самосад на Подолі активісти планують читати п'єси Олега Сенцова і писати йому листи.

Як писав «Детектор медіа», в Одесі відбудеться показ фільму «Процес: російська держава проти Олега Сенцова» та акцію «Напиши побажання» на честь дня народження режисера.

Нагадаємо, Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка до списку політв'язнів.

Фото: «Крим.Реалії»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY