detector.media
11.07.2017 19:39
Єнс Столтенберг у Києві особисто зустрівся з ведучою «112 Україна»
Єнс Столтенберг у Києві особисто зустрівся з ведучою «112 Україна»
Генсек НАТО дав телеканалу ексклюзивне інтерв'ю

Під час свого візиту в Україну генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг дав ексклюзивне інтерв'ю ведучій телеканалу «112 Україна» Еліні Бекетовій у рамках проекту 112 International Insight.

Про це повідомила прес-служба каналу.

Під час спілкування з ведучою «112 Україна» пан Столтенберг розповів про перспективи співпраці України і НАТО. Зокрема генсек зазначив, що зараз Україні варто зосередитися на реформах, боротьбі з корупцією та зміцненні оборонних інституцій.

«Найголовніше для України - сфокусуватися на реформах. Це важливо, незалежно від членства в НАТО. Бо це посилить державу, здатність України і сил НАТО працювати разом. Президент Порошенко порушив питання плану дій щодо членства. Союзники взяли це до відома. Але у нас є внутрішня дискусія з цього приводу. Україна має механізми, і вона повинна йти в НАТО за допомогою того, що ми називаємо «субстантивне партнерство», і ми зможемо зробити набагато більше разом», - підкреслив Єнс Столтенберг.

Він також розкрив суть «двостороннього підходу» НАТО щодо Росії і прокоментував російсько-білоруські військові навчання, заплановані на вересень цього року.

«Підхід НАТО щодо Москви, щодо Росії полягає в тому, що ми називаємо «двостороннім підходом» - це, перш за все, міцний захист, колективний захист, який заслуговує на довіру, але водночас політичний діалог. Тому що Росія - це наш сусід, і вона нікуди не зникне. І тому важливо говорити з Росією, особливо в умовах, коли напруженість зростає. Але діалог не означає слабкість. Для нас - це знак сили, за допомогою якої ми говоримо з сусідом. Що стосується навчань, то ми спостерігатимемо за ними. Всі країни мають право тренувати свої Збройні сили, але для нас важливо, щоб це відбувалося прогнозовано і відповідно до міжнародних зобов'язань», - вважає генсек Північноатлантичного Альянсу.

Крім того, пан Столтенберг відзначив істотний прогрес України в розвитку економічної та оборонної сфер, якого вдалося досягти з 2015 року - з тих пір генсек вперше приїхав в Україну.

«Я вражений тим прогресом, якого досягла Україна в такий складний період. Що я побачив - це серйозна налаштованість на проведення реформ, серйозна налаштованість боротися з тероризмом. Але при цьому я визнаю, що ще довгий шлях попереду. Також те, з чим можна привітати, - це певні економічні поліпшення. І це необхідно, щоб був прогрес у соціальній сфері та економіці, в той час, коли ви страждаєте від агресії», - підсумував він.

Відео-версію інтерв'ю можна подивитися на офіційному каналі «112 Україна» в Youtube.

Як повідомляв «Детектор Медіа», «112 Україна» запустив новий проект 112 International insight, в якому авторитетні західні політики, експерти, журналісти та бізнесмени даватимуть ексклюзивні коментарі й оцінки того, що відбувається в Україні та світі.

Фото: 112 Україна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY