detector.media
11.07.2017 18:57
У СБУ заявили, що запобігли вкиданню через мережу сайтів російської пропаганди (ВІДЕО)
У СБУ заявили, що запобігли вкиданню через мережу сайтів російської пропаганди (ВІДЕО)
Сайти російські спецслужби зареєстрували на вкрадений у громадянина України паспорт

СБУ запобігла поширенню спецслужбами РФ через мережу зареєстрованих на громадянина України інтернет-сайтів російської пропаганди і деструктивних матеріалів.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

«СБУ запобігла черговому епізоду гібридної агресії Російської Федерації проти України. Зірвано намір іноземної спецслужби використовувати мережу з більш ніж десяти інтернет-сайтів для розповсюдження серед українців російської пропаганди і деструктивних матеріалів, що містять окремі заклики до вчинення злочинів, розслідування яких віднесено до компетенції органів державної безпеки», - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, наприкінці 2014 року, під час перебування громадянина України на заробітках в Росії, у нього вкрали паспорт, на який згодом російські спецслужби зареєстрували близько десятка інтернет-сайтів.

«Цей інформаційний ресурс країна-агресор почала використовувати як елемент гібридної війни для дестабілізації ситуації в Україні», - зазначається в повідомленні.

Сайти були заблоковані. Згаданий громадянин України відмовився від роботи в РФ через загрозу провокацій з боку російських спецслужб.

Як повідомляв «Детектор Медіа», у січні-червні 2017 року СБУ зареєструвала 34 кримінальних провадження проти користувачів російських соцмереж ВКонтакте і Однокласники, які поширювали заклики до повалення влади в Україні.

«Упродовж січня-червня 2017 СБУ щодо власників і (або) адміністраторів спільнот в соціальних мережах ВКонтакте і Однокласники, які поширювали заклики до повалення конституційного ладу і державної влади в країні, проведення масових заворушень та інших протиправних дій, зареєстровано 34 кримінальні провадження», - йдеться в повідомленні.

Фото: 24 канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY