detector.media
11.07.2017 09:59
Запорізька районка вважає, що втрачає передплатників через зростання тарифів «Укрпошти»
Запорізька районка вважає, що втрачає передплатників через зростання тарифів «Укрпошти»
Районна газета «Слово трудівника» з Акимівського району Запорізької області вважає, що зниження передплатного тиражу на друге півріччя пов’язане з підвищенням ціни на передплату, що зумовлене зростанням тарифів «Укрпошти» на послуги з доставки видання.

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України.

«У нас була дуже активна передплатна кампанія, в ході якої орієнтувалися не лише на читачів старшого покоління, а й на молодь. Спілкувалися зі школярами, вчителями, долучали їх до написання текстів. Та попри наполегливу працю всього колективу на друге півріччя маємо зниження тиражу», - розповіла головна редакторка «Слова трудівника» Тетяна Белименко.

На думку редакції, це пов’язано як зі зниженням читацької активності в літній сезон, так і з вимушеним підвищенням ціни на передплату на 29%, або 3 грн. «На жаль, на цьому, певне, не зупинимося й змушені будемо підвищувати ціну далі. У протилежному разі просто не виживемо», - повідомила пані Белименко.

За її словами, подорожчання передплати зумовлено підвищенням цін на послуги «Укрпошти»: «На жаль, послуги зросли в ціні, а от їхня якість не дуже. У першу чергу все пов’язано зі скороченням штату працівників – листонош не вистачає та й працюють вони по кілька годин на день. Хіба ж тут можна встигнути все рознести! Доставка газет до кінцевого споживача дуже і дуже невчасна. До того ж два автомобілі Укрпошти чекають прибуття загальнодержаних видань до обіду і тільки по обіді із 12.00 до 15.00 відбувається доставка тиражів на поштові відділення. Хоча віддрукований тираж у ЦОПах згідно договірних умов до шостої ранку».

Проблеми з передплатою накладаються ще й на процес роздержавлення видання, а також на адміністративну реформу. До Мелітопольського району з населенням 170 тисяч осіб, де діє 4 місцевих видання, має доєднатися ще п’ять сусідніх районів. І в кожному з них теж є свої районки, тобто конкуренція серед ЗМІ зростатиме.

«Тому невчасна доставка газет і зростання ціни на передплату – для нас вкрай згубний фактор. Потрібно, щоб у кожному районному відділі Укрпошти був працівник, який би відповідав за передплату», – вважає пані Белименко.

За даними НСЖУ, підвищувати ціну на газети змушені не лише районні видання, а й обласні. Головний редактор газети «Индустриальное Запорожье», перший заступник голови Запорізької обласної організації НСЖУ Володимир Дупак повідомив, що планує обговорити з колегами, як повідомити читачів про підвищення цін та як краще налагодити співпрацю з «Укрпоштою».

Нагадаємо, у березні стало відомо, що державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» планує підняти розмір тарифів не тільки на доставку передплачених газет і журналів, але й різко збільшити тариф за оформлення (приймання) передплати преси поштою.

У НСЖУ запропонували відкласти підвищення тарифів на доставку преси до 2018 року. У березні стало відомо, що «Укрпошта» запроваджуватиме нові тарифи поетапно – з 1 липня вони підвищаться наполовину від того зростання, яке хотіли запровадити поштовики, а з 1 січня 2018 року – на повний обсяг підвищення.

Довідка: Газета «Слово трудівника» заснована 87 років трому. Видається українською мовою тиражем 3 200 примірників. Виходить щосуботи, обсяг – 16 сторінок. Колектив – 6 осіб.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY