detector.media
10.07.2017 18:32
У МВС зібрали докази невинуватості затриманого в Італії українського нацгвардійця – Геращенко
У МВС зібрали докази невинуватості затриманого в Італії українського нацгвардійця – Геращенко
Зокрема є свідчення жителя Слов'янська, якого італійський і французький журналісти найняли для надання транспортних послуг

Створена в МВС спеціальна робоча група зібрала докази невинуватості українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого в Італії підозрюють у причетності до вбивства фотожурналіста Андреа Рокеллі і його перекладача Андрія Миронова.

Про це повідомив радник міністра МВС, народний депутат Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляв «Детектор Медіа», італійський адвокат українського вояка Раффаелле Делла Валле шукає свідків, які були в день загибелі італійського журналіста поруч із Марківим і можуть підтвердити його алібі.

«Одразу після отримання інформації про затримання українського нацгвардійця в Італії за дорученням міністра МВС Арсена Авакова була створена робоча група зі збору доказів невинуватості Віталія Марківа. Ми не сиділи цей тиждень, склавши руки, і зібрали для адвоката Віталія Марківа всю необхідну для його захисту інформацію», - написав Геращенко.

На його думку, головним доказом невинуватості Марківа є той факт, що італійський журналіст Андреа Рокеллі та його перекладач росіянин Андрій Миронов загинули в результаті мінометного обстрілу.

«Батальйон Нацгвардії імені Кульчицького, в лавах якого воював і тоді, і зараз Віталій Марків, не мав у травні 2014 року на озброєнні ні мінометів, ні артилерії», - заявив Геращенко.

Про те, що відбулося насправді того дня, відомо, за словами Антона Геращенка, зі свідчень українського громадянина, жителя міста Слов'янська Сергія Н., якого найняли італійський і французький журналіст для надання транспортних послуг. На їхнє прохання цей житель Слов'янська «повіз італійця, француза і їхнього перекладача в район заводу «ZEUS кераміка», де на залізничних коліях стояв спотворений вибухами вагон». «У той момент, коли іноземні журналісти почали фотографувати місцевість, почався мінометний обстріл. Всі четверо спробували сховатися в рівчаку біля залізничного полотна. Однак через нещасливу випадковість міна потрапила саме туди. Росіянин-перекладач загинув на місці… Італійський журналіст отримав несумісні з життям поранення і незабаром також загинув. Французький журналіст і український громадянин отримали поранення», - заявив Геращенко.

Нагадаємо, у відповідь на заклик італійського адвоката речник МВС Артем Шевченко повідомив, що колишні товариші по службі затриманого в Італії за підозрою в причетності до убивства 2014 року у Слов'янську італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова українського нацгвардійця Віталія Марківа готові свідчити на його користь.

Нагадаємо, поліція Італії затримала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року поблизу Слов'янська (Донецька область). У матеріалі газети La Repubblica йдеться, що затриманий громадянин українського походження мешкав в Італії, поїхав в Україну в кінці 2013 року, став учасником подій Євромайдану в Києві. Після цього він вступив до одного з добровольчих батальйонів, включених до Національній гвардії.

Справа про затримання пана Марківа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС та Генерального консульства України в Мілані.

Як повідомляв «Детектор Медіа», міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков опублікував інформацію слідства щодо обставин загибелі в зоні АТО під Слов’янськом (Донецька область) в 2014 році італійського фоторепортера Андреа Рокеллі. Міністр також заявив про «абсурдність звинувачень», висунених в Італії на адресу українського вояка, громадянина Італії і України Віталія Марківа щодо причетності до вбивства журналіста.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY