detector.media
10.07.2017 14:15
НАТО надасть Україні обладнання для кіберзахисту та супутникового зв’язку – Столтенберг
НАТО надасть Україні обладнання для кіберзахисту та супутникового зв’язку – Столтенберг
НАТО виділить для України близько €40 млн на підтримку держави та розвиток різних галузей, серед яких – кіберзахист

Про це під час спільного брифінгу з президентом Петром Порошенком заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє «Еспресо».

За його словами, Альянс буде й надалі надавати державі практичну допомогу, зокрема сьогодні був переглянутий комплексний пакет допомоги для України.

«Через 10 різних трастових фондів країни НАТО виділили близько 40 млн на підтримку України, в таких галузях, як командування і управління, кіберзахист та медреабілітація. Зараз ми працюємо над тим, щоб надати Україні обладнання супутникового зв'язку, останніми днями ми надали сучасне обладнення для кіберзахисту», – сказав пан Столтенберг.

 

Як писав «Детектор медіа», у зв’язку із потужними кібератаками, які зазнала 27 червня Україна, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив НАТО посилить співпрацю з Україною у цій сфері

30 червня стало відомо, що Україною і НАТО започаткована спільна платформа у протидії гібридній війні є потенційним інструментом для зміцнення кібероборони сторін.

4 липня у Києві заступник генерального секретаря НАТО Сорін Дукару, голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак та заступник директора Румунської служби інформації Крістіан Бізадя підписали угоду «Про реалізацію Трастового фонду України - НАТО з питань кібербезпеки».

Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж». Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».

З 27 червня до Національної поліції України з повідомленнями про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником звернулися 1508 юридичних та фізичних осіб.

Нині СБУ бореться з вірусом Petya спільно з FBI, NCA та кібербезпековими інституціями.

 Фото: svobodnenoviny.eu

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY