detector.media
09.07.2017 17:07
Трамп обговорив з Путіним створення підрозділу з кібербезпеки
Трамп обговорив з Путіним створення підрозділу з кібербезпеки
Президент США Дональд Трамп під час першої зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Гамбургу (Німеччина) у рамках G20 обговорював спільні заходи із кібербезпеки.

Про це глава Білого дому повідомив на своїй сторінці в Twitter.

«Путін і я обговорили створення непроникного підрозділу з кібербезпеки для того, щоб запобігти хакерському втручанню у вибори і багатьом іншим негативним речам», - написав Дональд Трамп.

Раніше державний секретар США Рекс Тіллерсон розповів про домовленості щодо створення робочої групи для рамкової угоди з кібербезпеки за підсумками зустрічі президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на Тіллерсона, передає «Новое время».

Водночас в Державному департаменті США, оголошуючи плани візиту Рекса Тіллерсона в Україну, не виключили, що під час спілкування держсекретаря США в українській столиці порушуватиметься також питання останньої кібератаки.

 «Ми усвідомлюємо, що український уряд вважає Росію відповідальною за напади минулого тижня, але ми поки що не готові прийняти таке саме рішення», - зазначив чиновник Держдепу.

Раніше в.о. заступника міністра з питань кібербезпеки США Джанетт Манфра заявила, що російські хакери атакували виборчі системи в 21 штаті США під час президентських виборів 2016 року, повідомляє «Новое время» з посиланням на Reuters.

Заступник голови Адміністрації президента України, колишній директор Microsoft Ukraine Дмитро Шимків заявив, що, за приблизними підрахунками, в результаті масованої кібератаки 27 червня було виведено з ладу до 10% приватних, урядових і корпоративних комп’ютерів в Україні.

Як відомо, що Україна найбільшою мірою постраждала від шкідливої ​​програми-вірусу Petya.A, на її частку припало 75,24% випадків заражень вірусом у світі.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».

Народний депутат України Антон Геращенко заявив, що кібератаку під видом вірусу-здирника було організовано спецслужбами РФ. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов також заявив про «російський слід» кібератаки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY