detector.media
09.07.2017 11:14
Помер відомий російський медіаменеджер і блогер Антон Носик
Помер відомий російський медіаменеджер і блогер Антон Носик
Російський медіаменеджер, журналіст і блогер Антон Носик помер у віці 51 року, про це в повідомив його близький друг Дем'ян Кудрявцев, власник газет The Moscow Times і «Ведомости».

Про це повідомляє «Русская служба ВВС».

«Сьогодні вночі в Москві помер Антон Носик. Найюільша допомога зараз - не смикати його сім'ю. Про час і місце похорону буде оголошено», - написав Дем’ян Кудрявцев в Twitter.

Повідомляється, що причиною смерті став серцевий напад.

Антон Носик брав участь у створенні низки російських інтернет-видань, таких як Lenta.ru, Gazeta.ru та NEWSru.com, які в різний час мали провідні позиції на ринку.

Він також займав пост медіадиректора компанії SUP Media, що володіє сервісом блогом LiveJournal і був автором популярного блогу, входив до десятки найпопулярніших блогерів російського сегменту інтернету.

Антон Носик народився в родині письменника Бориса Носика та філолога Вікторії Мочалової. Його батько в 2011 році був обраний почесним членом Російської академії мистецтв. Вітчим Антона - художник Ілля Кабаков.

У 1990 році Носик емігрував до Ізраїлю, де почав свою журналістську діяльність. Як журналіст він набув широкої популярності в Ізраїлі завдяки своїм газетним матеріалам - спочатку на економічні теми, а потім - на теми інтернету і комп'ютерів.

У 1997 році повернувся в Росію.

Антон Носик був членом Російського єврейського конгресу. Він активно займався громадською діяльністю.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року Пресненський районний суд Москви визнав блогера Антона Носика винним у справі про екстремізм за допис про Сирію, який він опублікував у своєму «Живому журналі». Суд засудив Носика до штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Виступаючи в суді з останнім словом, Носик заявив, що сторона обвинувачення не довела його злочинний умисел, і висловив подив у зв'язку з тим, що допис, за який його звинуватили в екстремізмі, так і не був вилучений з публічного доступу.

Прокуратура раніше попросила суд засудити блогера до двох років позбавлення волі. На думку сторони звинувачення, він «мав умисел збудження ненависті і ворожнечі до групи «сирійці» за національною і територіальною ознакою». Сам Носик своєї провини у справі не визнав.

Кримінальну справу за частиною 1 статті 282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності) на Носика завели на початку 2016 року. Приводом для кримінальної справи став пост «Стерти Сирію з лиця Землі», який блогер опублікував в своєму «Живому журналі» 1 жовтня 2015 року.

У публікації Носик підтримав військову операцію Росії на сирійській території, а саму Сирію порівняв з нацистською Німеччиною, заявивши що її жителі повинні нести відповідальність за дії своєї влади.

Фото: Медіазона

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY