detector.media
08.07.2017 15:59
Канал «1+1» відповів голові Держкіно
Канал «1+1» відповів голові Держкіно
Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко звинуватив ТСН каналу «1+1» в підготовці маніпулятивного сюжету щодо роботи Держкіно та його особисто як глави відомства. Директор департаменту новин «1+1 медіа» Сергій Попов у відповідь заявив, що журналісти не винні, що Пилип Іллєнко на момент спілкування із журналістами не мав інформації про перевірку Рахункової палати.

Про це йдеться у відповіді прес-служби «1+1 медіа» на запит «Детектора медіа».

«Вчора в новинах ТСН на каналі «1+1» вийшов черговий неправдивий, упереджений та маніпулятивний сюжет щодо роботи Держкіно та мене особисто. Це вже четвертий подібний сюжет за чотири тижні. Загальний зміст усіх чотирьох згаданих вище сюжетів ТСН, я впевнений, вже скоро отримає як професійну, так і юридичну оцінку», - заявив Пилип Іллєнко 7 липня.

Як приклад маніпуляції він навів момент у сюжеті ТСН, коли закадровий голос журналіста стверджував, що «голова Держкіно Пилип Іллєнко чомусь будь-які перевірки свого відомства заперечує»». Пилип Іллєнко запевняє, що на той момент, коли у нього брали коментар, він не знав про призначення перевірки Рахунковою палатою, яка розпочалася 5 липня.

«А потім іде мій синхрон, в якому я кажу: «Рахункова палата зараз не проводить жодних перевірок, станом на сьогоднішній день». Враховуючи попередній синхрон члена Рахункової палати пана Ігоря Заремби, моя відповідь дійсно виглядає неадекватною. Якби не одне «але»! Коментар журналісту ТСН я давав у п'ятницю, 30 червня, в присутності свідків і телекамер від, як мінімум, п'ятьох телеканалів після брифінгу в кінотеатрі «Жовтень», присвяченому завершенню 10 конкурсного відбору кінопроектів. Причому питав мене тоді журналіст «плюсів» лише про перевірку Рахункової палати, яка розпочалася лише позавчора, - 5 липня! Тобто на момент моєї відповіді жодної перевірки не відбувалося!», - заявив Пилип Іллєнко.

На підтвердження своїх слів він виклав повний відеозапис розмови з журналістом ТСН Дмитром Святненком, а також фотокопію доручення на виконання заходу державного зовнішнього фінансового контролю (аудиту).

«Також звертаю увагу, що згідно цього документу, перевірка носить плановий характер, і аж ніяк не пов'язана із «розслідуваннями» ТСН. До речі, про інтерес до Держкіно з боку детективів НАБУ, про який також ідеться в сюжеті ТСН — мені і моїм співробітникам нічого не відомо! І це вже навіть не маніпуляція та пересмикування, а просто чиїсь домисли або погано приховані бажання», - зазначив голова Держкіно.

У відповідь директор департаменту новин «1+1 медіа» Сергій Попов заявив: «Це чудово, що пан Іллєнко дізнається новини саме з ТСН. У тому числі і новини про те, скільки уваги перевіряючі органи приділяють структурі, яку він очолює - Держкіно. Його останній коментар, все-таки залишає кілька питань: Чи є вина журналістів в тому, що пан Іллєнко дізнався про факт перевірок від журналістів, а тільки лише потім від Рахункової палати? Скільки грошей заробили і повернули державі ті продюсери, яким Держкіно довірило створення фільмів? Наскільки ми знаємо, витрачено 242 млн, а повернули 1,9? Скільки серйозних фестивальних перемог, і ми говоримо про фестивалі класу А, отримали фільми Держкіно? Які проекти пан Іллєнко вважає важливими і знаковими для суспільства, як це підтверджується комерційним успіхом?».

Він також заявив, що «ми завжди раді відкритому та чесносу діалогу, якщо пан Іллєнко до нього готовий».

На фото - Пилип Іллєнко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY