detector.media
07.07.2017 17:31
Підозрюваному у пораненні криворізького журналіста загрожує сім років ув’язнення - поліція
Підозрюваному у пораненні криворізького журналіста загрожує сім років ув’язнення - поліція
У Кривому Розі (Дніпропетровська область) поліція затримала підозрюваного у пораненні оператора інтернет-видання «Перший Криворізький» В’ячеслава Волка. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Про це повідомляє сайт «Перший Криворізький» з посиланням на прес-службу Криворізького відділу поліції.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за статтею 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) і за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

«В ході розгляду даної кримінальної справи працівниками поліції вилучено вогнепальну зброю, споряджену бойовими патронами. Вогнепальну зброю підозрюваний в скоєнні злочину незаконно придбав, носив і зберігав без передбаченого законом дозволу», - повідомляє поліція.

Правоохоронці затримали підозрюваного в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу. Підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання під вартою.

В рамках даних статей підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 6 липня у Кривому Розі поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. 

Після навчань до журналістів підійшов військовий і запитав, чи не потрібна ще постановочна «картинка». У постановці «в ролі зловмисника» погодився взяти участь В'ячеслав. На очах у присутніх військові його скрутили, причому несподівано сильно, потім підвели і повели в приміщення. Трохи згодом почувся хлопок - постріл.  

Не давши нікому жодних пояснень, військові самі доправили постраждалого до лікарні. Журналіст у тяжкому стані перебуває в реанімації.

Редакція інформаційного порталу «Перший Криворізький» звернулася із відкритим листом до представників Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, представників влади Кривого Рогу та Дніпропетровської області. Журналісти вимагають провести прес-конференцію за участі усіх відомств, причетних до проведення навчань, на яких постраждав В’ячеслав Волк.

Фото: 1kr.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY