detector.media
06.07.2017 19:49
ІМІ назвав головних замовників джинси в регіонах
ІМІ назвав головних замовників джинси в регіонах
За даними моніторингу, найактивнішими замовниками джинси в регіональних медіа є місцеві чиновники та політики

У червні 2017 року рівень джинси в регіональних друкованих ЗМІ склав у середньому 7% від загальної кількості матеріалів,  натомість в онлайн-ЗМІ – 4%.

Це показало дослідження рівня замовних матеріалів у місцевих друкованих та онлайн-ЗМІ в десяти регіонах України, проведене ГО «Інститут масової інформації» за підтримки програми У-Медіа Інтерньюз Нетворк.

Порівняно з квітнем, коли проводився попередній моніторинг, рівень матеріалів з ознаками замовності дещо зріс у друкованих виданнях і лишився незмінним в онлайн-ЗМІ.

Рівень політичної джинси зріс як в онлайн-ЗМІ (на 9%), так і в друкованих ЗМІ (на 7%). Тобто співвідношення політичної та комерційної джинси в друкованих ЗМІ склало 74% до 26% зі значною перевагою політичної, тоді як в онлайн-ЗМІ різниця між рівнем політичної (53%) та комерційної джинси (47%) лишилась невеликою.

Серед регіонів, у яких проводився моніторинг, найбільшу кількість матеріалів з ознаками замовності в друкованих ЗМІ було зафіксовано в Миколаєві (19% від загальної кількості матеріалів), у Дніпрі та Харкові (по 9% від загальної кількості матеріалів) і в Херсоні (8%). Найменше матеріалів з ознаками замовності в друкованих ЗМІ було виявлено в Ужгороді (2% від загальної кількості матеріалів).

У онлайн-ЗМІ найбільше джинси було розміщено у медіа Дніпра – 14% та Харкова – 7% від загальної кількості матеріалів. Найнижчим цей показник виявився у Львові та Луцьку – по 1%.

За даними моніторингу, найактивнішими замовниками джинси в регіональних медіа є місцеві чиновники та політики. Наприклад, у Дніпрі – мер міста Борис Філатов та голова Дніпропетровської ОДА Гліб Пригунов, у Харкові – голова Харківської ОДА Світлана Світлична, в Одесі – мер міста Генадій Труханов.

З партій найбільше матеріалів з ознаками замовлення зафіксовано на користь:

Олега Ляшка (Радикальна партія) в луцьких та харківських ЗМІ;

Олександра Вілкула у ЗМІ Запоріжжя, Дніпра та Миколаєва;

партії «Батьківщина» в миколаївських та ужгородських ЗМІ (проте було зафіксовано і антипіар проти цієї політичної сили та її лідерки Юлії Тимошенко);

«Нашого краю» в миколаївських ЗМІ;

партії «Відродження» в харківських ЗМІ.

 

Моніторинг проводився в десяти обласних центрах України (Запоріжжя, Ужгород, Одеса, Дніпро, Миколаїв, Херсон, Луцьк, Полтава, Львів, Харків), у кожному місті аналізувалось по два ключових місцевих друкованих та два інтернет-ЗМІ. Загалом було проаналізовано 114 новин у друкованих ЗМІ та 6000 новин в онлайн-ЗМІ.

Моніторинг проводився в рамках Українського медійного проекту (У-Медіа), що здійснюється міжнародною неурядовою організацією «Інтерньюс» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY