detector.media
06.07.2017 14:21
Роману Сущенку призначена психолого-психіатрична експертиза - Фейгін
Роману Сущенку призначена психолого-психіатрична експертиза - Фейгін
За словами адвоката українського журналіста, це «рутинна слідча дія»

Завтра, 7 липня, або в понеділок, 10 липня, ймовірно, пройде психолого-психіатрична експертиза, призначена незаконно заарештованому в Росії українському журналісту Роману Сущенку.

Про це адвокат Сущенка Марк Фейгін повідомив Укрінформу.

«Ймовірно, на цьому тижні в справі Сущенка пройде слідча дія - психолого-психіатрична експертиза мого підзахисного. Це займе десь півдня. Експертиза проходитиме в Інституті Сербського. Рутинна слідча дія (те, що називають «перевірка на осудність»)», - розповів адвокат.

За його словами, є ймовірність того, що експертиза буде проведена не в п'ятницю, а в понеділок.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

27 червня Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту українського журналіста Романа Сущенка до 30 вересня. Марк Фейгін подав скаргу на рішення райсуду.

Того ж дня міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Лефортівського районного суду Москви щодо продовження терміну тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

Розгляд скарги захисту на рішення Лефортовського районного суду про продовження терміну утримання під вартою Романа Сущенка до 30 вересня відбудеться в Московському міському суді 13 липня. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY