detector.media
06.07.2017 13:18
На знімальну групу телеканалу «Чернівецький промінь» напали в Репуженській сільраді (ВІДЕО)
На знімальну групу телеканалу «Чернівецький промінь» напали в Репуженській сільраді (ВІДЕО)
Нападник погрожував журналістам фізичною розправою і намагався розбити камеру

У селі Репуженці Чернівецької області на знімальну групу телеканалу «Чернівецький промінь» напав чоловік, намагаючись пошкодити камеру.

Про це повідомляється на сайті «Чернівецького променя». ІМІ отримав від телеканалу підтвердження інформації.

Журналіст та оператор на прохання місцевих мешканців приїхали до села перевіряти дані про незаконний видобуток піску у кар’єрі.

Коли знімальна група з активістами прибула до сільської ради, щоб подати звернення щодо незаконного вибору піску, туди прийшов чоловік спортивної статури, який погрожував журналістам фізичною розправою, намагався розбити камеру, забрав ключі від автівки.

За інформацією телеканалу, це був чоловік в.о. сільського голови.

Активісти викликали поліцію. Знімальна група поїхала з села, бо, за словами журналіста Олександра Докієна, ситуація становила небезпеку для життя та здоров'я.

Журналісти написали заяву до прокуратури щодо порушення ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання журналістській діяльності).

Станом на 12:00 6 липня чернівецькі правоохоронці ще не зв'язувались з журналістами щодо випадку в сільраді.

ІМІ з'ясовує деталі інциденту.

як повідомляв «Детектор Медіа», за п’ять місяців 2017 року Інститут масової інформації (ІМІ) зафіксував загалом на території України 102 випадки порушень свободи слова. Найбільшу кількість порушень було зафіксовано у категорії «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» – 32 випадки (за той же період 2016 року – 38 випадків).

У Миколаєві 13 червня на кореспондента «Преступности.Нет» Тараса Леонтяна накинувся з лопатою працівник дорожньої служби ТОВ «Дорлідер» та погрожував йому розправою за те, що він знімає процес ремонту дороги.

14 червня в Одесі представники приватної охоронної фірми «Зевс», співробітники департаменту муніципальної охорони і поліції тривалий час не пускали журналістів низки видань на сесію міської ради, заблокувавши вхід до будівлі.

В Ужгороді навпроти будівлі Головного Управління Дерспоживслужби України в Закарпатській області кореспондент «Закарпаття онлайн» зафіксував дорожньо-транспортну пригоду за участі легковика Seat і мотоцикла. Жінка, яка перебувала за кермом авто, перешкоджала вести зйомку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY