detector.media
04.07.2017 19:01
Держкіно забороняє серіал Star Media «Офіцерські дружини» і ще одну російську стрічку
Держкіно забороняє серіал Star Media «Офіцерські дружини» і ще одну російську стрічку
В Україні за рішенням Державного агентства України з питань кіно заборонене демонстрування 12-серійної драми «Офіцерські дружини» виробництва українсько-російської кінокомпанії Star Media і 4-серійного російського серіалу «Операція «Тайфун». Завдання особливої важливості».

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

За інформацією Держкіно, Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування  фільмів при Державному агентстві України з питань кіно, розглянула питання про дотримання/порушення чинного законодавства України у демонструванні в Україні серіалів «Офіцерські дружини» та «Операція «Тайфун». Завдання особливої важливості»  у відповідь на звернення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

«За результатами перегляду, Експертна комісія більшістю голосів прийняла рішення анулювати прокатні посвідчення на право розповсюдження і демонстрування та скасувати державну реєстрацію вищезазначених творів як таких, що містять порушення чинного законодавства, а саме, ст. 15-1 ЗУ "Про кінематографію"», - повідомляє Держкіно.

Нагадаємо, українсько-російська кінокомпанія Star Media розпочала зйомки 12-серійної драми «Офіцерські дружини» навесні 2014 року.  Це сімейна сага, що розповідає про декілька поколінь дружин радянських офіцерів з 1940-х по 2001 рік.

«У фільмі висвітлені важливі для країни і військових події - репресії, Друга світова, війна в Афганістані, участь армії в ліквідації наслідків Чорнобильської аварії, міжчасся початку 90-х, розвал СРСР, падіння престижу військової служби», - йшлося в анотації стрічки.

Фільм знімався у Києві та Львові.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY