detector.media
04.07.2017 17:08
Стало відомо, коли Зануссі почне знімати на Львівщині свій новий фільм «Ефір»
Стало відомо, коли Зануссі почне знімати на Львівщині свій новий фільм «Ефір»
Дія у фільмі розгортатиметься на початку Першої світової війни на кордоні між Україною та Австро-Угорською імперією

Всесвітньо відомий польський режисер Кшиштоф Зануссі восени розпочне на Львівщині зйомки художнього фільму «Ефір» за власним сценарієм.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«Візит всесвітньо відомого польського режисера Кшиштофа Зануссі на Львівщину пов'язаний зі зйомками художнього фільму «Ефір» (ко-продукція Польщі, України, Угорщини та Литви). Прем’єра фільму запланована на осінь 2018 року, а зйомки у Львівській області відбуватимуться уже у вересні», - йдеться в повідомленні. Майбутні зйомки обговорювалися зокрема на неформальній зустрічі Кшиштофа Зануссі з очільником Львівщини Олегом Синюткою.

Містична драма «Ефір» – авторська версія легенди про доктора Фауста. Цього разу він виступає в ролі військового лікаря, який проводить наукові експерименти з метою отримати владу над іншими людьми. Дія драми розгортається на початку Першої світової війни на кордоні між Україною та Австро-Угорською імперією.

Українськими продюсерами фільму виступили Олена Фетісова та Володимир Козир (кіностудія Інтерфільм).

Як повідомляв «Детектор Медіа», «Ефір» - друга спільна українсько-польська стрічка Зануссі: у 2008 році пан Зануссі зняв драматичну стрічку «Серце на долоні» з Богданом Ступкою у головній ролі.

Серед найвідоміших робіт режисера - стрічки «Константа» (1980, приз журі на Каннському міжнародному кінофестивалі), «Спіраль» (1978, приз екуменічного журі на Каннському міжнародному кінофестивалі), «Рік спокійного сонця» (1984, «Золотий лев» на МКФ у Венеції), «Імператив» (1982, спеціальний приз журі на МКФ у Венеції), «Ілюмінація» (1973, головна премія, призи ФІПРЕССІ та екуменічного журі на МКФ в Локарно), «Сімейне життя» (1971, приз на МКФ в Чикаго), «Квартальний баланс», (1975), «Захисні кольори» (1977), «Стан володіння» (1989), «Галоп» (1996), «Брат нашого Бога» (1997).

Фото: Cultprostir

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY