detector.media
30.06.2017 18:58
Гужва заявляє, що йому вручили нову повістку у новій справі
Гужва заявляє, що йому вручили нову повістку у новій справі
Головному редактору інтернет-видання «Страна.ua Ігорю Гужві, який вийшов 27 червня на волю із СІЗО після внесення застави, правоохоронці вручили нову повістку.

Про це він написав у своєму Facebook.

«При виході з телеканалу 112, де я був сьогодні на ефірі, до мене підійшли двоє людей, представилися співробітниками СБУ і вручили мені повістку на допит у справі про розстріли на Майдані», - повідомив Ігор Гужва.

Він зазначив, що сприйняв нову повістку спокійно: «До цієї справи мене ще не прив'язували. Повістки при виході з ефірів також ще ніколи не вручали. Ну що ж, сходимо, поговоримо».

Наступниця Гужви Світлана Крюкова у своєму Facebook також підтвердила вручення повістки своєму шефові. «Сьогодні на виході зі 112-го каналу Ігорю Гужві вручили нову повістку. СБУ. У справі... увага...розстрілів на Майдані», - написала вона.

Нагадаємо, увечері 22 червня в редакції інтернет-видання «Страна.ua» відбувся обшук із затриманням головного редактора видання Ігоря Гужви. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Ігоря Гужву затримано за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів в одного з політиків.

Ігор Гужва заявив, що правоохоронці надали постанову суду про обшук у справі про нібито вимагання грошей у народного депутата Дмитра Лінька з фракції Радикальної партії.

Ігор Гужва заявив, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація».

Як повідомили в Генпрокуратурі, Гужву затримано 22 червня після передачі грошових коштів у розмірі $10 тис. за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Його затримали слідчі Головного управління Національної поліції в місті Києві за процесуального керівництва прокуратури міста Києва.

Генпрокуратура України опублікувала оперативне відео у справі про можливе вимагання хабара головним редактором інтернет-видання «Страна.ua» Ігорем Гужвою. Ролики, зняті прихованою камерою, виклала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у своєму Facebook. На викладених відео було зафіксовано розмову чоловіка, схожого на Ігоря Гужву (сидить спиною), з тим, кого, вочевидь, генеральний прокурор Юрій Луценко назвав посередником. Співрозмовники, сидячи за столиком у кафе, розмовляють про те, скільки коштує зняти з сайту одну або декілька статей, як швидко це можна зробити тощо.

23 червня головному редактору інтернет-видання «Страна.ua» Ігорю Гужві було вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України), а в нього вдома відбувся обшук.

24 червня Шевченківський районний суд Києва обрав затриманому за підозрою у вимаганні головному редактору інтернет-видання «Страна.uа» Ігорю Гужві запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців з можливістю внести 544 тис. гривень застави. Раніше прокуратура просила суд призначити заставу у сумі 3 млн.гривень.

26 червня за Ігоря Гужву, арештованого напередодні за рішенням суду, внесена його заступницею Світланою Крюковою застава у розмірі 544 тис. грн.

 27 червня головреда «Страна.UA» випустили із СІЗО.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY