detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
30.06.2017 16:30
Луцьку ТРК «Аверс» придбала новостворена київська компанія
Луцьку ТРК «Аверс» придбала новостворена київська компанія
29 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензії луцької ТРК «Аверс» (ДП «ТРК “Аверс”» ВАТ «Корпорація “Аверс”») у зв’язку зі змінами власників і пов’язаних осіб, директора та адреси каналу.

Замість луцького ВАТ «Корпорація “Аверс”» (її власник і президент – луцький медіабізнесмен Олег Величко), власником телерадіокомпанії зі статутним фондом 2000 грн. стало київське ТОВ «Либідь сервіс» зі статутним фондом 1000 грн.

Ця новостворена компанія (зареєстрована 10 січня 2017 року), яка належить порівну чотирьом особам. Вони й зазначені відтепер як кінцеві бенефіціари ТРК «Аверс»:

Людмила Осикіна з Київської області – старший партнер юридично-конслатингової компанії Law Business Consulting і член правління ПАТ «Київгума», яке пов’язують з Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим;
Тетяна Лисак з Києва – адвокатка, старша юристка Law Business Consulting;
Олександр Луцака з Луцька – відсутня інформація у відкритих джерелах;
Володимир Коробко з Луцька – відсутня інформація у відкритих джерелах.

Директором каналу замість Володимира Сінькевича з 1 березня стала Наталія Московка, яка раніше була шеф-редактором каналу.

Зазначимо, що станом на 28 березня 2017 року Олег Величко іще залишався кінцевим бенефіціаром ТРК «Аверс» згідно з документами, оприлюдненими на сайті мовника відповідно до вимог законодавства про прозорість медіавласності.

Компанія змінила адресу в Луцьку з проспекту Соборності, 28 на вулицю Електроапаратну, 3 – за цією адресою розташований приватний Волинський інститут економіки та менеджменту.

Представник ТРК «Аверс» на запитання членів Нацради про нових власників повідомив, що «Либідь сервіс» - це «нова юридична особа, створена для інвестування в бізнес». На запитання про кінцевих бенефіціарів він відповів, що вони «юристи і бізнесмени, не політики».

Члени Нацради, більше не ставлячи запитань про джерела інвестицій у канал, переоформили ліцензії «Аверсу».

ТРК «Аверс» мовить в аналоговому ефірі в чотирьох містах Волинської області (Луцьк, Ковель, Нововолинськ, Горохів) і в цифровому ефірі в мультиплексі МХ-5 у шести містах Волинської області (Луцьк, Ковель, Нововолинськ, Горохів, Любешів, Шацьк).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY