detector.media
30.06.2017 15:21
СБУ припинила розповсюдження шкідливого програмного забезпечення з боку спецслужб РФ
СБУ припинила розповсюдження шкідливого програмного забезпечення з боку спецслужб РФ
У період з 25 травня до 6 червня Служба безпеки України (СБУ) у взаємодії з іноземними партнерами припинила використання української мережевої інфраструктури для цілеспрямованого розповсюдження з боку спецслужб Росії шкідливого програмного забезпечення з метою ураження інформаційних мереж об’єктів критичної інфраструктури України та інших країн світу

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зокрема, припинено розгалужену міжнародну мережеву інфраструктуру, побудовану спецслужбами Росії.

«За допомогою цієї інфраструктури приховано, з використанням серверного обладнання, у т.ч. українського хостингу, здійснювались цільові кібернетичні атаки (так звані АРТ-атаки - Advanced Persistent Threat) та зараження спеціальними видами шкідливих комп’ютерних програм об’єктів критичної інфраструктури України та інших держав», – йдеться у повідомленні СБУ.

Під час обшуків правоохоронці вилучили серверне обладнання, яке було задіяне у системі кібератак з боку спецслужб РФ. Тривають слідчо-оперативні дії, встановлюються причетні.

Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії , яка сталася 27 червня, відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж».

Народний депутат України Антон Геращенко заявив, що кібератаку під видом вірусу-здирника було організовано спецслужбами РФ. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов також заявив про «російський слід» кібератаки.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».

З 27 червня до Національної поліції України з повідомленнями про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником звернулися 1508 юридичних та фізичних осіб.

Нині СБУ бореться з вірусом Petya спільно з FBI, NCA та кібербезпековими інституціями. Крім того започаткована Україною і НАТО спільна платформа у протидії гібридній війні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY