detector.media
30.06.2017 13:53
Польські журналісти закликають владу РФ негайно звільнити Сущенка
Польські журналісти закликають владу РФ негайно звільнити Сущенка
Центр моніторингу свободи преси Асоціації польських журналістів (SDP) висловив протест проти продовження арешту в Росії українського кореспондента Романа Сущенка і закликав російську владу негайно звільнити українського журналіста

Про це йдеться у заяві Центру моніторингу свободи преси Асоціації, повідомляє «Укрінформ».

«Центр моніторингу свободи преси SDP рішуче протестує проти чергового продовження арешту у Москві журналіста українського агентства Укрінформ за звинуваченням у шпигунстві і закликає російську владу зняти з нього звинувачення і негайно звільнити», – йдеться в заяві.

Центр моніторингу свободи преси SDP зазначає, що від моменту арешту журналіста порушувалися його базові права. Зокрема, листи від Сущенка його адресати отримують навіть через 3-4 місяці.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

27 червня Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту українського журналіста Романа Сущенка до 30 вересня.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Лефортівського районного суду Москви.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY