detector.media
29.06.2017 15:37
СБУ бореться з вірусом Petya спільно з FBI, NCA та кібербезпековими інституціями
СБУ бореться з вірусом Petya спільно з FBI, NCA та кібербезпековими інституціями
Служба безпеки України (СБУ) спільно з іноземними партнерами працює над локалізацією розповсюдження шкідливого програмного забезпечення PetyaA

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Спеціалісти СБУ у взаємодії з фахівцями ФБР США, Національною агенцією по боротьбі зі злочинністю (NCA) Великобританії, Європолу, а також провідних кібербезпекових інституцій, проводять скоординовані спільні заходи з локалізації розповсюдження шкідливого програмного забезпечення PetyaA, остаточного з’ясування методів реалізації цієї акції кібертероризму, встановлення джерел атаки, її виконавців, організаторів і замовників», – йдеться на сайті СБУ.

Прес-центр повідомляє, що наразі встановлено механізми розповсюдження вірусної програми, її активізації та алгоритми роботи.

Наразі СБУ спільно з іноземними партнерами шукає можливостей розшифрування даних, що втратили власники. Крім того, службами напрацьовуються рекомендації для припинення поширення вірусу та нейтралізації наслідків атаки.

Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії , яка сталася 27 червня, відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж».

27 червня керівник департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України (МВС) Артем Шевченко повідомив «Детектору медіа», що кіберполіція працює над протидією розповсюдження вірусу і над ліквідацією його наслідків. Цього ж дня пан Тракало повідомив, що до Департаменту кіберполіції НПУ надійшло 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».

Народний депутат України Антон Геращенко заявив, що кібератаку під видом вірусу-здирника було організовано спецслужбами РФ. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов також заявив про «російський слід» кібератаки.

28 червня український уряд заявив, що масштабну кібератаку на корпоративні мережі та мережі органів влади.

Нині Кіберполіця просить допомоги у боротьбі з вірусом Petya.

З 27 червня до Національної поліції України з повідомленнями про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником звернулися 1508 юридичних та фізичних осіб.

Фото: Business.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY