detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
29.06.2017 13:54
Нацрада оштрафувала 123 ліцензіата за неподання або невчасне подання структур власності
Нацрада оштрафувала 123 ліцензіата за неподання або невчасне подання структур власності
29 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати 123 своїх ліцензіата за недотримання вимог законодавства про прозорість медіавласності, а саме – неподання або невчасне подання (до 31 березня) інформації про їхні структури власності.

За законом штраф за таке порушення становить 5% розміру ліцензійного збору. Сума штрафів для 123 ліцензіатів коливається від 14 копійок до 69,5 тис. грн.

Усі 123 компанії отримали штрафи за аналогічне порушення й минулого року. Голова Нацради Юрій Артеменко наголосив, що для систематичних порушників наслідком може бути відмова в продовженні їхніх ліцензій.

Серед тих, хто не подав або невчасно подав до Нацради інформацію про структури власності:

Штрафи за неподання структур власності отримала група супутникових каналів, які не здійснюють мовлення:

Одні з найбільших штрафів за недотримання законодавства про прозорість медіа власності отримали провайдери з групи «Тріолан»:

Крім 123 оштрафованих ліцензіатів Нацрада планувала оштрафувати ще шість, але зняла ці питання з порядку денного, бо компанії припинили діяльність. Зокрема, штрафи могли отримати київські ТОВ «Телеканал – 100», ТОВ «ТРК “Лідер-рекордс”», хмельницьке ТОВ «Муніципальна ТРК “Вибір”», Оржицьке районне комунальне радіомовлення, КП Березанська телерадіостудія «Березань», КП «Редакція газети “Чернівецька зоря”» з Вінницької області.

Нагадаємо, 1 червня Нацрада оштрафувала 60 своїх ліцензіатів за недотримання вимог законодавства про прозорість медіавласності, а саме – неподання або невчасне подання (до 31 березня) інформації про їхні структури власності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY