detector.media
26.06.2017 17:34
Відвідуваність українцями «ВКонтакте», «Одноклассников» і «Яндекс» впала на понад 60%
Відвідуваність українцями «ВКонтакте», «Одноклассников» і «Яндекс» впала на понад 60%
За більш як місяць дії санкцій російські інтернет-ресурси «ВКонтакте», «Одноклассники», «Яндекс» і Мail.ru втратили мільйони українських користувачів.

Про це свідчать дані SimilarWeb, передає «Економічна правда».

Зараз відвідуваність російської соціальної мережі «ВКонтакте» в Україні становить 3,8 мільйона не унікальних візитів з десктопів в день. До введення санкцій проти компанії цей показник становив 9,8 мільйона. Таким чином аудиторія соцмережі скоротилася на 61%, якщо порівнювати дані за квітень 2017 року і за перші 16 днів червня 2017 року.

Відвідуваність соціальної мережі «Одноклассники» впала на 64% - з 4,6 млн до 1,6 млн візитів в день.

Скорочення розміру української аудиторії російського інтернет-порталу «Яндекс» досягло 65% - з 5,9 млн до 2 млн візитів в день.

Російський інтернет-портал Мail.ru втратив 55% української аудиторії. Кількість щоденних візитів скоротилася з 4,9 млн до 2,2 млн.

Статистика включає унікальні візити з десктопів. Представлені дані враховують відвідувачів з України, які зайшли на заблокований інтернет-ресурс через VPN.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY