detector.media
26.06.2017 10:45
«Голос Америки» проти СРСР»: Крим.Реалії розповіли, з чим порівняли їх роботу
«Голос Америки» проти СРСР»: Крим.Реалії розповіли, з чим порівняли їх роботу
Прибічники анексії Криму вважають видання «антиросійським» і звинувачують у веденні на півострові «підривної діяльності»

У анексованому Росією Криму, схоже, почалася масована кампанія проти видання Крим.Реалії. Під час «круглого столу» у Сімферополі на тему «Україна-Крим-Росія: про що мовчать ЗМІ?» президент Регіонального інституту політичних комунікацій, кримський політолог Іван Мезюхо звинуватив видання у веденні «підривної діяльності».

Про це повідомляють самі Крим.Реалії.   

«Підривну діяльність ведуть Крим.Реалії – це проект української редакції Радіо Свобода, міжнародного ЗМІ. І треба говорити абсолютно відверто, що люди, які дають інтерв'ю цьому засобу масової інформації, фактично потурають роботі цього антиросійського ЗМІ в Криму, а значить, потурають підривній діяльності проти Росії на території Кримського півострова», – сказав Мезюхо.

«По суті, Крим.Реалії зараз ведуть ту ж роботу, що і вів «Голос Америки» проти СРСР», – зазначив він.

Експерти «Регіонального інституту політичних комунікацій» в Криму вважаються лояльними до проросійського так званого керівництва анексованого півострова.

Нагадаємо, 21 червня на кримському сайті «Кримінформ», який пов'язують з «урядом» Криму, була опублікована стаття «Невільні реалії. Скільки коштує Батьківщину продати», в якій йдеться про діяльність редакції Крим.Реалії. У тексті названі прізвища семи кримчан і севастопольців, які, як стверджується в публікації, співпрацюють з Радiо Свобода, що, на думку цитованих «експертів», «класифікується як державна зрада».

Як повідомляв «Детектор Медіа», президент RFE/RL Томас Кент назвав статтю глибоко спотвореним і оманливим описом діяльності Радiо Свобода (Radio Free Europe/Radio Liberty). Він наголосив, що Радiо Свобода працює в Криму у відповідь на вимогу громадян про надання достовірної інформації.

Навесні 2016 року в Криму відбулися масові обшуки у низки незалежних журналістів, яких підозрювали у співпраці з Крим.Реалії. Щодо автора Крим.Реалії і Радiо Свобода Миколи Семени ФСБ Росії порушила кримінальну справу за підозрою в «закликах до порушення територіальної цілісності Росії». Кримінальна справа, передана до суду, складається з шести томів, Семені загрожує близько п'яти років ув'язнення. Наразі у підконтрольному російській владі Залізничному районному суді Сімферополя проходить судовий процес над 67-річним журналістом. Його прізвище внесли до російського списку екстремістів.

У серпні 2016 року сайт Крим.Реалії за розпорядженням підконтрольної Кремлю прокуратури Криму був заблокований на всій території півострова.

Фото: Фокус

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY