detector.media
23.06.2017 19:12
Львівська журналістка перемогла у престижному міжнародному конкурсі
Львівська журналістка перемогла у престижному міжнародному конкурсі
Ярина Серкез стала першою переможницею Data Journalism Awards від України

Ярина Серкез, 26-річна випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. Івана Франка, стала переможницею найпрестижнішого конкурсу  журналістики даних Data Journalism Awards. Ярина – перша українка, яка здобула таку нагороду.

Про це повідомляє Zaxid.net.

«Сьогодні під час обідньої перерви в нью-йорському офісі Wall Street Journal дивилася онлайн-трансляцію Data Journalism Awards. Зі сцени віденського Хофбургу мені посміхався Анатолій Бондаренко і тримав в руках статуетку з моїм іменем. Цього року DJA нагорода вперше поїде в Україну, і для мене це – окрема перемога», – написала Ярина у своєму Facebook.

На конкурс молода журналістка відправила портфоліо своїх інтерактивних проектів та інфографік, значну частину з яких опубліковано на «ТЕКСТИ.ORG.UA».

Ярина народилась у Львові, ступінь бакалавра журналістики отримала у Львівському університеті ім. Івана Франка, на магістратурі навчалась у Варшаві. Пізніше дівчина виграла освітній грант імені Джеймса Віль'яма Фулбрайта та отримала стипендію на навчання в Міссурійському університеті.

Свої перші інтерактивні проекти Ярина друкувала в газеті «День». Пізніше стажувалась у New York Times. Зараз публікує data-тексти y Wall Street Journal та на сайті «ТЕКСТИ.ORG.UA».

Data Journalism Awards відзначає видатні проекти і публікації на основі журналістського аналізу даних по всьому світу – інтерактивні проекти та інфографіки. Конкурс є важливим показником трендів та інноваційних технік журналістики даних. Цього року у конкурсі брали участь 573 проекти з 51 країни світу.

Як повідомляв "Детектор Медіа", у рамках проекту, що фінансується ЄС «Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» (Association4U), відкрито конкурс для журналістів на найкраще роз’яснення положень і висвітлення результатів впровадження Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Фото: Тексти.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY