detector.media
23.06.2017 16:34
Еліна Бекетова: В 112 International insight ми покажемо погляд світу на події в Україні
Еліна Бекетова: В 112 International insight ми покажемо погляд світу на події в Україні
«112 Україна» запустив новий проект 112 International insight, в якому західні політики, експерти, журналісти та бізнесмени ексклюзивно для телеканалу дають оцінку тому, що відбувається в Україні та світі. Автор проекту – ведуча Еліна Бекетова – розповіла про те, як народилася ідея, як в короткі терміни вдалося її реалізувати, і чому 112 International insight – це ноу-хау для українського телебачення.

Еліна, насамперед розкажіть, в чому суть нового проекту?

– У 112 International insight ми отримуємо ексклюзивні коментарі міжнародних експертів, які стежать за подіями в Україні, світі та можуть об'єктивно висловити свою точку зору. Сьогодні на українському телебаченні існує мовний бар'єр, події в країні коментують, як правило, тільки україно- та російськомовні експерти. Ми ж хочемо зруйнувати цю стіну і ввести на регулярній основі в дискурс авторитетних західних експертів, які можуть стати джерелом нової, інакшої, свіжої точки зору. «112 Україна» – це безумовний лідер і трендсетер ринку серед інформаційних телеканалів країни. І ми, як лідер, просто виконуємо свою природну функцію – бути першопрохідцями.

Ми знаємо, що ідея проекту ваша. Як вона народилася, можете поділитися?

– Крім того, що я роблю на каналі, мені хотілося попрацювати над чимось іще корисним для наших глядачів, використовуючи при цьому своє знання англійської. Я випускниця декількох американських програм, вчилася в США, проходила стажування на новинному каналі Оксфорда (Міссісіпі) і хочу, щоб цей досвід був корисний тут, в моїй рідній країні. Так народилася ідея брати ексклюзивні коментарі у закордонних експертів. Глядачі будуть чути точки зору з інших країн і континентів, і знати, що думають про нас там, за межами України, будуть отримувати додаткову інформацію для роздумів від незалежних міжнародних експертів, яка допоможе їм розібратися в конкретній політичній ситуації. Продюсерам каналу ідея сподобалася, і ми почали активно працювати над її реалізацією.

Як 112 International insight виглядає в ефірі?

– Поки що це скайп-включення в рамках студії LIVE, але в майбутньому плануємо включатися і в «Вечірньому праймі». Хочемо давати ексклюзивні коментарі експертів і в програмі «Воєнний щоденник» – це дуже актуально, адже спікери часто порушують тему ситуації на Донбасі.

Чи спілкуєтеся з експертами ви?

– Так, спілкуюся і продумую питання. Але всі рішення на кожному етапі роботи ми завжди приймаємо всією командою, яка працює над проектом. Ми хочемо показати міжнародний погляд на те, що відбувається в Україні, щоб глядачі чули точки зору найвпливовіших людей в світі – а це колосальна праця і вимагає великих зусиль.

А хто ці люди? З ким і про що вже встигли поспілкуватися в 112 International insight?

– З двома видатними дипломатами. Вже брали інтерв'ю у Ентоні Блінкена, колишнього першого заступника держсекретаря США. І говорили з ним про позицію Сполучених Штатів Америки стосовно України: чи зможуть Штати підключитися до переговорів в нормандському форматі щодо російської агресії на українському Донбасі, якщо адміністрації властей Німеччини і Франції звернуться з такою пропозицією. Чи варто шукати інші формати переговорів? Чим різняться європейські та американські санкції? Чи втомилася від нас Європа? Яку з країн потрібно підключити до переговорів з врегулювання політичної ситуації в Україні?

Також спілкувалися з Ендрю Вілсоном, професором Лондонського університету, професором українських студій в University College London і старшим науковим співробітником з питань політики в Європейській Раді з міжнародних відносин. Ми попросили Ендрю прокоментувати зустріч Петра Порошенка і Дональда Трампа, а також висловити свої очікування від переговорів двох президентів.

Ендрю Вілсон докладно дослідив історію України, був присутній в Києві під час Революції гідності в 2014 році...

–  Цілком вірно. Він добре розбирається в політичній ситуації в нашій країні. Власне, тому нам була дуже цікава його точка зору.

А що стосується планів... Кого надалі хочете залучати як експертів?

– Усі карти я, звичайно, не можу розкрити. Скажу тільки, що це будуть топові спікери: політологи, журналісти, експерти різних компетенцій і просто відомі люди, чия думка буде цікавою нашим глядачам. Вони будуть коментувати конкретні події в Україні та політичну ситуацію в цілому. Також хочемо залучати ньюзмейкерів, які зможуть виступати першоджерелами і повідомляти факти, про які ще ніхто раніше не чув.

І розкажіть, кому, власне, буде цікавий новий проект 112 International insight? І чому його варто дивитися?

– Проект буде цікавий геть всім, кому не байдужа доля України, хто стежить і цікавиться життям своєї країни, шукає альтернативні точки зору і хоче чути коментарі найвпливовіших осіб дипломатичного світу. За допомогою проекту 112 International insight ми надамо нашим телеглядачам таку можливість. А чи варто дивитися – однозначно так! Тому що експертні коментарі, які прозвучать у прямому ефірі «112 Україна», абсолютно ексклюзивні. А значить, будуть цікаві нашим глядачам, які звикли думати і самостійно аналізувати події.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY