detector.media
23.06.2017 12:45
Депутат Лінько назвав версію «Страна.ua» щодо хабара абсурдною і наголосив на шантажі та вимаганні грошей з боку редакції
Депутат Лінько назвав версію «Страна.ua» щодо хабара абсурдною і наголосив на шантажі та вимаганні грошей з боку редакції
Народний депутат з фракції Радикальної партії Дмитро Лінько повідомив, що редакція «Страна.ua» шантажувала його та вимагала гроші

Про це він сказав по телефону в інтерв'ю NewsOne.

«Я не можу розголошувати всі деталі слідства, яке зараз триває. Але можу повідомити, що все навпаки. Якраз з боку «Страна.ua» був шантаж і вимагання грошей. У нас для того є всі докази, які ми представим до слідства і до суду, але деталі ми будемо розголошувати через день-два», – сказав він і зазначив, що посередні особи фіксували все на аудіо та відео.

Депутат не зміг пояснити ведучій, як вдалося зафіксувати процес, якщо це «була спроба вимагання», пославшись на слідчі дії.

Також пан Лінько не назвав осіб, які, за його словами, вимагали хабаря та причину таких ймовірних дій співробітниками редакції. Він зазначив, що завтра, 24 червня, стануть відомі подробиці.

У коментарі журналісту видання «Українська правда» пан Лінько заперечив, що сам пропонував гроші «Страна.ua», як це повідомляв сайт раніше.

«Я не настільки дурний, щоб пропонувати комусь гроші за зняття статей, – сказав він. – Версія редакції «Страни» абсурдна і повністю неправдива. І ми це доведемо в суді».

Крім того, Лінько зазначив, що загальна сума, яку начебто вимагав від нього Ігор Гужва, становила 20 тисяч доларів.

Нагадаємо, 22 червня увечері в редакції інтернет-видання «Страна.ua» відбувся обшук із затриманням головного редактора видання Ігоря Гужви. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Ігоря Гужву затримано за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тис. доларів в одного з політиків.

Ігор Гужва заявив, що правоохоронці надали постанову суду про обшук у справі про нібито вимагання грошей у народного депутата Дмитра Лінька з фракції Радикальної партії. «Пару місяців тому до нас приходили люди від Лінька. Пропонували 20 тис. доларів, щоб ми зняли один матеріал. Ми відмовилися. От відтоді нам і намагаються шити кримінальну справу», - сказав він.

Близько 4-ї ранку 23 червня головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужву правоохоронці доставили в Головне управління МВС України в Києві. Начебто, запланований обшук у нього вдома. Адвокати повідомляють, що Гужву хочуть затримати за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу (затримання на місці злочину або після вчинення злочину) та планують допитати в якості підозрюваного і відправити в ізолятор тимчасового утримання.

Сам Ігор Гужва заявив, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація».

Як повідомили в Генпрокуратурі, Гужву затримано 22 червня після передачі грошових коштів у розмірі $ 10 тис. за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Його затримали слідчі Головного управління Національної поліції в місті Києві за процесуального керівництва прокуратури міста Києва.

Тим часом заступниця головного редактора інтернет-видання «Страна.ua» Світлана Крюкова повідомила, що кілька закордонних інвесторів цікавляться придбанням видання. Раніше, в лютому 2016 року, Ігор Гужва повідомляв, що запускав проект «Страна.ua» за власні кошти та не розкривав імен інвесторів.

Нагадаємо, що також Ігор Гужва є обвинуваченим у кримінальній справі про ухилення від сплати податків на суму 17,8 млн грн ТОВ «Вісті мас-медіа» (компанія – колишній засновник і видавець газети «Вести», яку очолював Ігор Гужва). Справа розглядається в суді.

Нещодавно у Львові співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією та прокуратурою викрили львівського редактора інтернет-видання на вимаганні хабара у розмірі $500 від керівника філіі державного підприємства. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

 

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY