detector.media
30.11.2002 18:57
Працівники ЗМІ Києва створили незалежну медіа-профспілку, www.pravda.com.ua
У суботу на установчому з'їзді у Києві було створено медіа-профспілку й обрано її голову. Ним став журналіст Андрій Шевченко. За це рішення проголосували 49 членів-засновників профспілки, що були присутні на з'їзді.

Основною метою діяльності профспілки є "представництво і захист професійних, трудових і соціально-економічних прав членів профспілки".

У статуті закріплено, що профспілка гарантує робочі місця членам профспілки, повинна забезпечувати безпеку журналістів, а також повинна створити юридичну службу для захисту інтересів своїх членів і проводити незалежну експертизу умов роботи журналістів.

Членами Київського незалежної медіа-профспілки можуть стати фізичні особи, "які займаються творчою діяльністю у засобах масової інформації" незалежно від їхньої форми власності і господарювання, а також студенти, що проходять професійну практику, й особи, що звільнилися зі ЗМІ у зв'язку з виходом на пенсію або з тимчасовою втратою працездатності. Роботодавці не можуть бути обрані до керівних органів медіа-профспілки.

Серед шести первинних організацій медіа-профспілки - УТ-1, інформаційне агентство УНІАН, телеканал "1+1", інтернет-видання "Детектор медіа", Академія української преси.

На з'їзді також обрано комітет профспілки, до якого увійшли, зокрема, Андрій Шевченко, Альбіна Трубенкова (УНІАН), Сергій Гузь, Наталя Лігачова ("Детектор медіа"), Данило Яневський і Андрій Тичина ("1+1"), Віктор Уколов (Громадське радіо).

Протягом наступного тижня профспілка, як очікується, буде зареєстрована офіційно, а у січні заплановане проведення загального всеукраїнського установчого з'їзду, на якому буде створено Всеукраїнську профспілкову організацію творчих співробітників ЗМІ. Голова професійної медіа-спілки Андрій Шевченко раніше працював на "Новому каналі" ведучим новин.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY