detector.media
22.06.2017 10:38
Верховна Рада розгляне законопроекти, необхідні для держпідтримки кінематографії
Верховна Рада розгляне законопроекти, необхідні для держпідтримки кінематографії
У Держкіно сподіваються, що парламент внесе зміни до Податкового, Митного та Бюджетного кодексів України

У четвер, 22 червня, Верховна Рада, зокрема, планує розглянути в першому читанні законопроект Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематографії і в другому читанні – проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо держпідтримки кінематографії.

Це передбачається порядком денним сьогоднішніх засідань парламенту.

Щодо змін до Податкового кодексу доповідатимуть секретар Комітету свободи слова й інформаційної політики Олена Кондратюк і голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, щодо змін до Бюджетного кодексу - голова підкомітету Комітету з питань бюджету Костянтин Іщейкін.

«Сьогодні в порядку денному Верховної Ради України заплановано розгляд законопроектів 3238-д, 3239-д та 3240 про внесення змін до Податкового, Митного та Бюджетного кодексів України щодо державної підтримки кінематографії в Україні, - повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко. - Ухвалення цих проектів, що були розроблені за участі всієї індустрії та Держкіно - важлива складова реформи кіногалузі, яка триває, і є життєво необхідним для повноцінної роботи Закону України "Про державну підтримку кінематографії в Україні". Сподіваюся на підтримку цих ініціатив з боку народних депутатів!»

У порядку денному парламенту сьогодні також розгляд у другому читанні законопроекту  про внесення змін до Митного кодексу України (щодо інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем і засобів їх забезпечення). Доповідач – Ніна Южаніна.

Нагадаємо, 23 березня Верховна Рада ухвалила закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні» з пропозиціями Президента. Як відомо, цей закон був уперше прийнятий у вересні 2016 року, однак Президент повернув його в Раду з пропозиціями, які здебільшого стосувалися наповнення Державного фонду підтримки кінематографії. У першому варіанті пропонувалося наповнювати його за рахунок держбюджету (0,2% від видатків), продажу прав інтелектуальної власності і лотерей. В остаточному варіанті джерелами Фонду будуть тільки кошти, отримані від Українського культурного фонду, який виконує спеціальні функції щодо сприяння національно-культурному розвитку України, і кошти державного бюджету.

Щоб Закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні» запрацював, наразі потрібно розробити й ухвалити 27 нових нормативно-правових актів, а ще в 19 нормативно-правових актів внести зміни. Про це під час засідання громадської ради при Держкіно, яке відбулося 7 червня, повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Фото: oKino.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY