detector.media
21.06.2017 11:54
На Житомирщині СБУ заблокувала трансляцію заборонених російських телеканалів
На Житомирщині СБУ заблокувала трансляцію заборонених російських телеканалів
Власника розважального закладу, де транслювалися заборонені канали, змусили вилучити їх з переліку доступних для перегляду

У місті Малин співробітники Управління Служби безпеки України в Житомирській області спільно з представником Нацради з питань телебачення і радіомовлення блокували трансляцію чотирьох заборонених російських телеканалів.

Про це повідомив Житомир.info з посиланням на прес-групу УСБ України в Житомирській області.

«Власник одного із місцевих розважальних закладів транслював у ньому телеканали «РТР-Планета», «Российский информационный канал «Россия-24», «ТНТ» та «НТВ Мир», в сюжетах яких поширюється російська пропаганда, популяризується держава-агресор і викривлено трактуються події, що відбуваються в нашій державі та на тимчасово окупованих територіях», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення ці канали було вилучено з Переліку іноземних каналів, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і чинному законодавству.

Повідомляється також, що «за результатами спільної перевірки та завдяки проведеній співбесіді підприємець привів свою діяльність у відповідність до умов чинного законодавства і вилучив заборонені канали з переліку доступних для перегляду».

Як повідомляв «Детектор Медіа», в травні СБУ припинила діяльність компанії, що встановлювала додаткове програмне забезпечення на SMART-телевізори. За додаткову плату покупцям пропонували «перепрошити» телевізор, щоб отримати можливість вільно переглядати російські телеканали. Правоохоронці зʼясували, що розробили програмне забезпечення вітчизняні ІТ-спеціалісти, які також займалися адмініструванням інтернет-ресурсів для технічної підтримки трансляції заборонених каналів.

Фото: Mediasat

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY