detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
20.06.2017 15:13
На Одеському кінофестивалі назвуть акторський склад фільму «Ворошиловград»
На Одеському кінофестивалі назвуть акторський склад фільму «Ворошиловград»
На 8-му Одеському міжнародному кінофестивалі, що пройде 14-22 липня цього року, буде названо фінальний каст фільму «Ворошиловград» режисера Ярослава Лодигіна – екранізації твору Сергія Жадана, що став кращим українськм романом десятиліття за версією літературної премії ВВС Україна.

Про це на прес-конференції, присвяченій ОМКФ 2017, розповіла директорка ТРК «Україна» Вікторія Корогод.

«Цього року в рамках фестивалю презентуємо фільм "Ворошиловград", що буде вироблятися за підтримки каналу "Україна". Протягом ОМКФ ми оголосимо фінальний каст стрічки, а також запросимо акторів»,  – розповіла вона.

Нагадаємо, проект фільму «Воршиловград» переміг у Дев’ятому пітчингу Державного агентства України з питань кіно, набравши найбільшу кількість балів серед усіх проектів – 43.

Тоді в дрім-касті стрічки фігурував перший президент України Леонід Кравчук, команда сподівалася залучити його на роль чиновника.

Проект фільму «Ворошиловград» також здобув перемогу у пітчингу Coco Best Pitch Award на європейському ринку копродукції Східної та Західної Європи Connecting Cottbus 2016 (Німеччина), на яку претендувало 120 стрічок з 35 країн світу.

2 грудня 2016 року українська компанія Limelite, швейцарська Film Brut і Держкіно України уклали контракт на виробництво повнометражного ігрового фільму «Ворошиловград». 

Для радіоведучого, а за освітою історика Ярослава Лодигіна «Ворошиловград» стане повнометражним дебютом – до цього він як режисер зняв кілька короткометражних фільмів.

Як повідомляв «Детектор медіа», зйомки стрічки розпочнуться влітку цього року. В команді майбутнього фільму -  режисер Ярослав Лодигін, втор роману Сергій Жадан; драматургиня та сценаристка Наталія Ворожбит, продюсер Володимир Яценко.

Сергій Жадан випустив «Ворошиловград» в 2010 році. Роман перекладений на польську, французьку, російську та німецьку мови, отримав кілька великих літературних премій, нещодавно був виданий в США. Автор присвятив роман рідному Луганську (з 1935 по 1990 рік місто називалося Ворошиловградом), і, за його власним визнанням, розповів про країну, в якій живе. Головний герой роману – молодий хлопець, який змушений повернутися в рідне містечко на Луганщині, щоб захистити бізнес брата від рейдерських захоплень.

Фото: radio24.ua

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY