detector.media
20.06.2017 15:13
В ОРДО вважають, що Україна не має технічних можливостей для глушіння їх мовлення
В ОРДО вважають, що Україна не має технічних можливостей для глушіння їх мовлення
У самопроголошеній «ДНР» вважають, що Україна не має можливості блокувати мовлення їх телеканалів на підконтрольних Україні територіях

Про це йдеться на сайті «Новости Донбасса» з посиланням на сепаратистські ЗМІ.

 «Україна всіма силами прагне заблокувати наші сигнали, але для цього у них, мабуть, не вистачає ні технічних потужностей, ні матеріальних засобів. Черговими доказами того є публічні заяви окремих політиків про невдалі спроби установок "глушника" на телевежі в Слов'янську і Авдіївці», – сказав так званий міністр зв'язку «ДНР» Віктор Яценко та звинуватив Україну в посяганні «на свободу слова і свободу вибору людей» і жорстокої цензури.

Він додав, що члени угруповання і далі будуть розширювати зону мовлення на підконтрольні Україні території.

Нагадаємо, на початку березня міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що для його відомства ключовим питанням є глушіння сигналу сепаратистських ЗМІ з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу, так само як і відновлення українського мовлення.

15 червня на виїзному засіданні Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики у Краматорську Донецької області було прийнято рішення всіляко сприяти глушінню ворожого телерадіосигналу на підконтрольні Україні території. 

Як писав «Детектор медіа», будівництво нової щогли в Покровську висотою 200 метрів замість існуючої в 69 метрів, а також придбання та встановлення нових цифрових передавачів стандарту DVB-T2 вздовж «лінії розмежування» на Донеччині було погоджено під час робочої наради в Донецькій облдержадміністрації на початку червня. Міський голова міста Покровська (Донецька область) Руслан Требушкін запевнив, що земельна ділянка для будівництва нової 200 метрової телевежі буде виділена найближчим часом.

Крім того, у Новоайдарському районі Луганської області розпочалося будівництво 134-метрової телевежі, на якій будуть встановлені аналогові та цифрові передавачі Луганського обласного телеканалу філії ПАТ НСТУ «ЛОТ», радіо «Пульс», можливо, «UA:Першого» та інших каналів.

Фото: Інформатор

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY