detector.media
20.06.2017 12:54
ІМІ: Кожен третій розміщений у ЗМІ матеріал з ознаками замовлення – від «Опоблоку»
ІМІ: Кожен третій розміщений у ЗМІ матеріал з ознаками замовлення – від «Опоблоку»
Лідером з розміщення прихованої реклами у всеукраїнських онлайн і друкованих ЗМІ є Опозиційний блок (37%), також багато матеріалів з ознаками джинси про Тернопільську ОДА і її голову Стапана Барну (15%) та Олега Ляшка (8%). По 6% джинси було розміщено на користь Віктора Медведчука та Арсенія Яценюка

Такими є результати дослідження ІМІ на предмет розміщення в матеріалів з ознаками замовлення у 10 інтернет-виданнях («Українська правда», «Ліга», УНІАН, «Укрінформ», «Корреспондент», «112  Україна», LB.ua, «Страна.ua», «Обозреватель» і «Цензор.нет») та шести друкованих виданнях («Факты и комментарии», «Сегодня», «Вести», «Дзеркало тижня», «КП в Украине», «Газета по-українськи», «Новое время»), що проводиться  за підтримки Інтерньюз Нетворк.

Поодинокі матеріали з ознаками замовлення виходили в центральних ЗМІ на користь Юлії Тимошенко, Укропу, голови Харківської ОДА Юлії Світличної та її колеги голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка.

Найбільше з досліджуваних ЗМІ матеріалів з ознаками замовлення розмістив УНІАН (28 матеріалів за тиждень), 112.ua (11 матеріалів), LB.ua, газети «Сегодня» та «Газета по-українськи» (по 7 матеріалів).

Матеріалів з ознаками замовлення не було виявлено за цей період в «Українській правді», Укрінформі, «Цензор.net», «Ліга.net» та газеті «Факты и комментарии».

97% виявлених матеріалів з ознаками замовлення в онлайн-виданнях є політичними, тоді як у друкованих виданнях – 47%.

Детальніше з результатами дослідження та методологією можна ознайомитись на сайті ІМІ.

Нагадаємо, у березні ІМІ повідомляв, що найбільше матеріалів з ознаками джинси серед популярних онлайн-видань публікують УНІАН та «Обозреватель» – по 23 таких публікації за тиждень, серед газет — «Сегодня» і «Факты и комментарии» – по три дві публікації.

Фото: labipt.com

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY