detector.media
Галина Петренко
«Детектор медіа»
20.06.2017 12:16
Володимир Зеленський зніме україномовну романтичну комедію
Володимир Зеленський зніме україномовну романтичну комедію
Студія «Квартал 95» готується знімати україномовну романтичну комедію «Він і Вона». Про це стало відомо під час другого дня другого етапу 10-го пітчингу Держкіно, який відбувається сьогодні, 20 червня.

Фільм – про подружню пару, яка вирішила розлучитися і перед обличчям розлучення вирішила зробити все, чого не робила в шлюбі. В головних ролях – Володимир Зеленський та Настя Каменських. Продюсери – Володимир Зеленський, Андрій Яковлєв, Сергій Шефір, Борис Шефір. Режисер – Володимир Зеленський. Автори сценарію – Олександр Щур, Станіслав Зубрицький.

Початок зйомок запланований на весну 2018 року. Старт прокату планують приурочити до Нового року або 8 березня.

Телевізійні права наразі ще не продані. Володимир Зеленський, який презентував фільм пітчинговій комісії, запевнив, що за потреби є можливість створити 4-серійну телевізійну версію фільму.

Основний прокат запланований в Україні. Також є плани продати його в Білорусь, Казахстан, Азербайджан, країни Балтії, Польщу, Ізраїль, США, Німеччину. Актори гратимуть українською, а на решту мов він буде дубльований.

Заявлений бюджет фільму – 36,8 млн грн. У держави «Квартал 95» (ТОВ «КіноКвартал») просить 18,032 млн грн. (49%).

Також під час презентації проекту «Він і Вона» Володимир Зеленський повідомив, що касові збори останнього за ліком повнометражного фільму «Кварталу 95» «Слуга народу 2» вже перевищили $1 млн, і прокат досі триває (наприклад, у Білорусі фільм іде дев’ятий тиждень поспіль).

На 10-й пітчинг Держкіно студія «Квартал 95» (95 Animation Studio, ТОВ «КіноКвартал») також подала заявку в категорію «Анімаційні корткометражні фільми». Мова про мультфільм «Жужа» (хронометраж – 30-40 хвилин). Продюсери – Володимир Зеленський, Андрій Яковлєв, Сергій Шефір, Борис Шефір. Режисер – Яна Антонець. Автори сценарію – Євген Прус, Олександр Кулик, Іван Казак. Загальний бюджет «Жужі» – 5,535 млн грн., фільм претендує на 2,519 млн грн. державної підтримки.

Нагадаємо, у вересні 2016 року студія «Квартал 95» відмовилася від участі в другому етапі 9-го конкурсного відбору кінопроектів Держкіно. Причиною відмови від участі в конкурсі стало те, що напередодні захисту проекту розгорівся публічний скандал через окремі жарти, що прозвучали в концерті «Кварталу 95», який проходив у Юрмалі і був показаний на каналі «1+1». Зокрема, Володимир Зеленський, пародуючи Президента України Петра Порошенка сказав: «Що стосується кредитування, то Україна нагадує актрису німецьких фільмів для дорослих: тобто готова прийняти в будь-якій кількості з будь-якого боку».

Тоді на держпідтримку претендували два проекти студії «Квартал 95»: повнометражний анімаційний фільм «Повернення Гуллівера» (проект претендував на 35 млн грн. при загальному бюджеті 75 млн грн.) і ігровий повнометражний фільм «Слуга народу 2» (проект претендував на 15 млн грн. при загальному бюджеті 30 млн грн.). Після того «Квартал 95» зняв і в грудні 2016 року випустив у прокат «Слугу народу 2».

Фото: Олексій Темченко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY