detector.media
19.06.2017 18:40
Перша заступниця Стеця назвала стратегічні питання діяльності Мінінформполітики
Перша заступниця Стеця назвала стратегічні питання діяльності Мінінформполітики
Перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, яку глава відомства Юрій Стець назвав своєю наступницею після відставки, заявила, що питання реінтеграції окупованих українських територій Донбасу і Криму залишається стратегічним в Мінінформполітики.

Про це Еміне Джапарова повідомила 19 червня на прес-конференції керівників міністерства «Звіт та перспективи розвитку інформаційної політики України», повідомляє «Укрінформ».

За її словами, завершено роботу над двома документами – «Стратегією інформаційної реінтеграції Криму» і «Стратегією інформаційної реінтеграції Донбасу», які найближчим часом будуть винесені на затвердження Кабінету міністрів.

«Приводом для нашої прес-конференції, в тому числі, є звіт про нашу діяльність за останні півроку, і ми готові вам його надати. Питання, яке я веду в міністерстві і яке залишається стратегічним - реінтеграція окупованих територій - Донбасу і Криму... Якщо говорити про головні результати - це два документи, які є основою нашої діяльності», - розповіла перша заступниця міністра.

За її словами, в Мінінформполітіки погодили документи з «ключовими гравцями».

«Ці документи фіналізовані. Мало того, ми їх обговорили з ключовими гравцями і Донбасом, і Кримом. Це і місцеві журналісти, які працюють на Донбасі, а також на Херсонщині - пул журналістів-переселенців з Криму. Це і громадські організації. По Криму ключовим для нас було співробітництво з Меджлісом кримськотатарського народу, з яким ми узгоджували Стратегію по Криму... ми запустили документи в органи влади для того, щоб зібрати пропозиції і, думаю, скоро вони будуть винесені на затвердження Кабінету міністрів», - повідомила Еміне Джапарова.

Вона нагадала, що у грудні 2016 року Кабінет міністрів України затвердив дорожні карти щодо реалізації двох цих стратегій.

«Перший крок ми вже зробили, другий - документи реалізовані, третій - затвердження самих документів відбудеться скоро, після чого ми плануємо скласти план заходів, що представляє чітку дорожню карту, яка складатиметься з конкретних кроків з метою реалізації документів», - зазначила Джапарова.

Вона додала, що за звітний період з метою створення комунікаційної платформи для вирішення проблем Криму і Донбасу були проведені два міжнародні форуми.

«Це наша спроба не дати забути тему Криму і Донбасу. У цих форумах брали участь і дипломати, і міжнародні експерти, і громадські діячі, і журналісти», - зазначила вона.

Крім того відомством було проведено чотири комунікаційні компанії. Зокрема, до 18-травня була компанія, присвячена дню депортації, «яку Україна визнала геноцидом кримськотатарського народу», а в лютому, до Дня спротиву кримчан російській окупації пройшла кампанія, яка розповідає «про українців, які живуть по той бік окупації».

«Про це розповідали борди, сітілайти, ролики, які ми розіслали по телеканалах і які транслювалися в статусі соціальної реклами ... Скоро також відбудеться інформаційна кампанія до Дня кримськотатарського прапора. Все це - просвітницька діяльність, яка розповідає українському суспільству про те, хто такі кримські татари», - резюмувала Джапарова, зазначивши, що «суспільний запит на цю інформацію сьогодні ще є».

Як повідомляв «Детектор медіа», 31 травня міністр інформаційної політики України Юрій Стець написав заяву про відставку з посади. Функції виконуючого обов'язки міністра під час його перебування в лікарні покладалися на його першу заступницю Еміне Джапарову.

За словами джерела в Адміністрації Президента, на посаду очільника МІП розглядалися три кандидатури. 112.ua повідомляв, що йдеться, можливо, про нинішнього заступника міністра інформполітики Дмитра Золотухіна, голову Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Миколу Княжицького і радника глави МВС Зоряна Шкіряка.

19 червня міністр інформаційної політики Юрій Стець висловив сподівання, що у четвер, 22 червня, Верховна Рада України проголосує за його відставку з посади глави Мінінформполітики. Своєю наступницею глава МІП бачить Еміне Джапарову, яка тимчасово очолювала відомство під час його хвороби. «Я переконаний, що це людина, яка ніколи не принесе цензуру в Україну», - сказав пан Стець.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY