detector.media
19.06.2017 18:01
Мінінформполітики відкрило доступ до переліку сайтів, які передані на розгляд СБУ
Мінінформполітики відкрило доступ до переліку сайтів, які передані на розгляд СБУ
Міністерство інформаційної політики України (МІП) оприлюднило перелік сайтів, який був складений робочою групою при МІП під керівництвом заступника міністра Дмитра Золотухіна, розглянутий Експертною радою при відомстві, і наразі переданий до СБУ для можливого блокування.

Документ опублікований на сайті міністерства.

Раніше міністр інформаційної політики Юрій Стець пообіцяв журналістам під час прес-конференції зняти з документу статус «для службового користування».

Водночас він сказав, що в нього немає відповіді на запитання журналістів, чому сервіс «Яндекс.пробки» заблоковано, а до сепаратистських сайтів доступ усе ще вільний.

У перелік сайтів, які передані на розгляд СБУ, потрапили: rusvesna.su, rusnext.ru, news-front.info, nahnews.org, antifashist.com, antimaydan.info, lug-info.com, novorossia.today, comitet.su, novoross.info, freedom.kiev.ua, odnarodyna.org, ruspravda.info, on-line.lg.ua, c-pravda.ru, 1tvcrimea.ru, всього – 20 ресурсів.

За висновками Мінінформполітики, внесені до переліку сайти порушують законодавство України у частині «розпалювання міжетнічної та міжнаціональної ворожнечі», «порушення територіальної цілісності», «порушення законодавства про комунікацію».

Нагадаємо, наприкінці травня заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін повідомив «Детектору медіа», що Експертна рада МІП передала СБУ список із 20 інтернет-ресурсів з антиукраїнським контентом, які можуть бути заблоковані згідно з Доктриною інформаційної безпеки України. Але список не розголошувався.

«Список ми передали в режимі для службового користування для того, щоб не підбурювати спекуляції, які навколо нього однозначно будуть інспіровані джерелами, що, власне, постійно атакують будь-які намагання обмежити розповсюдження російської пропаганди в Україні», – зазначив заступник міністра.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY